Gaming

Battlefield 2042 este pe moarte și numai un miracol îl mai poate salva

Sau, mai bine zis, este în moarte clinică. Battlefield 2042 este probabil una dintre cele mai mari dezamăgiri ale anului 2021 după momentul în care am aflat că Denis Villeneuve nu va regiza următoarele adaptări cinematografice care continuă cărțile Dune. Eh, vorba generației Z, it is what it is, și la fel stau lucrurile și cu Battlefield 2042. O lansare mediocră, plină de bug-uri și de probleme în multiplayer, jocul a fost ținta unui torent de recenzii negative, și pe bună dreptate.

Battlefield 2042 a fost subiectul unei petiții prin care fanii cereau să li se returneze banii și a devenit în cele din urmă unul dintre cele mai proaste jocuri de pe Steam. Ce-i drept, lucrurile s-au îmbunătățit nițel și nu mai vorbim despre un insectar e bug-uri, doar că Battlefield 2042 a stagnat și nu s-a mai auzit deloc de conținut nou sau de implementări mai bune ale anumitor elemente. Și se pare că așa va rămâne până va închide ochii definitiv.

Potrivit lui Jeff Grubb, DICE a adunat un skeleton crew, adică o echipă care are obligația de a îndeplini doar minimul necesar pentru susținerea jocului. Vă mai amintiți, de pildă, de jocurile voastre multiplayer preferate care acum sunt doar niște epave? Păi, așa este și Battlefield 2042. Dacă jocul nu redevine popular sau DICE n-are vreo epifanie care să-l transforme în ceva de anvergură, well, 2042 o să rămână conectat la aparate, acel skeleton crew ocupându-se doar de a-l ține în viață cum-necum.

Chiar și simplul fapt de a menține un joc în viață este foarte dificil pentru o astfel de echipă, darămite să-l repare și să aducă mai mult conținut. În cele din urmă, era inevitabil ca Battlefield 2042 să se plafoneze și să aibă de suferit de pe urma celor de la DICE și EA. Nu pot decât să-i urez să-i fie țărâna ușoară și să revin la Battlefield 3 și 4, cele care mi-au făcut tinerețea mult mai frumoasă.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button