PC&Consoles

Battle.net rula pe un singur PC

Ati jucat vreodata Diablo 3, in perioada lansarii, si v-ati intrebat: „Astia de la Blizzard ruleaza Battle.net pe un Pentium 2, sau ce?” Eh, o sa radeti, dar nici macar un Pentium 2 nu era.

Bine, nu in cazul lui Diablo 3, dar la un moment asta era situatia. David Brevik unul din creatorii lui Diablo, a tinut un mic discurs la GDC, in care si-a relatat experientele sale de pe vremea cand a inceput dezvoltarea seriei.

Un detaliu anume a fost chiar foarte amuzant. Componenta de multiplayer a lui Diablo 1 a fost dezvoltata in mare parte de Blizzard, nu de studioul Condor care a facut jocul, si care mai tarziu a devenit Blizzard North. Iar infrastructura acelui mod de multiplayer era operata de un singur calculator.

Nu vreun mega-server masiv, ci un singur calculator, banal, care se ocupa de conectarea jucatorilor intre ei. La acea vreme nu prea erau nici procesoare Xeon, cel mai performant lucru probabil fiind un Pentium Pro.

Acel „server” nu prea era foarte stresat, dupa stabilirea conexiunilor totul fiind gestionat direct de PC-urile jucatorilor, asa ca era macar functional. Insa asta a dus la un numar mare de probleme de securitate, motiv pentru care la Diablo 2 au adoptat o alta infrastructura.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button