Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Bateriile lithium-ion vor avea in curand durata de viata sporita!

/
/
/
/
image

Bateriile lithium-ion de pe dispozitivele voastre mobile sunt limitate de catre…ioni. Aceste limitari duc la pierderi de energie si implicit la o viata mai scurta a bateriei.

Ei bine, cercetatorii de la Stanford au dezvoltat o noua baterie pe litiu care poate rezista mai mult timp. Tehnologia permite utilizarea mai eficienta a litiului mai dens in anodul bateriei (locul unde se descarca electronii), protejat prin utilizarea unui scut nanoscopic facut din carbon care sa tina instabila reactie chimica sub control. Daca aceasta reactie nu ar putea fi controlata, atunci viata bateriei de pe terminalele noastre s-ar scurta drastic.Bateriile litiu-ion

Rezultatul este o baterie care rezista mai mult dupa o incarcare, nu se va dezintegra atat repede si va ramane sigura mai mult timp. Cercetatorul de la Stanford Steven Chu crede ca telefoanele care vor avea baterii care vor incorpora aceste celule avansate de litiu vor avea durate de utilizare la o singura incarcare de 2 sau chiar de 3 ori mai lungi decat cele care folosesc baterii normale. Asta ar putea duce la construirea de masini electrice mai ieftine, care ar putea oferi in acelasi timp si autonomie de deplasare mai mare. Mai sunt cateva mici imbunatatiri de facut pana cand vom avea asemenea baterii in device-urile noastre, dar asta ar putea face ca viitoarele noastre gadgeturi sa mearga mai mult de o zi fara sa fie nevoie sa le incarci, si fara a recurege la baterii gigantice.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar