MORE

Bateriile de litiu-ion care nu explodeaza sunt acum posibile… aproximativ

De cand au deveni populare acele scootere carora unii le spun „Hoverboards”, lumea pare a fi mult mai teamtoare ca nu cumva bateriile de litiu din dispozitivele lor, inclusiv telefoane, sa explodeze in mod spontan. Din fericire, se lucreaza la baterii mai sigure.

Un grup de cercetatori de la universistatea Stanford au dezvoltat un invelis special pentru bateriile de litiu-ion care impiedica explozia lor in cazul in care se supraincalzesc.

Invelisul este compus dintr-o serie de particule de nichel, care in momentul in care sunt miscate din loc de expansiunea bateriei supra-incalzite pierd contactul si intrerup legatura, ducand la oprirea bateriei. Astfel, efectul de incalzire este oprit, bateria revenind in functiune abia dupa ce isi recapata forma sa normala, cand se raceste.

Desigur, acest gen de invelis nu va impiedica exploziile provocate de perforarea bateriei, doar va rezulta in foarte mult nichel topit in epava telefonului vostru. Dar cel putin puteti fi siguri ca atunci cand folositi prea mult telefonul nu vor exista sasne ca din senin sa explodeze, decat daca l-ati scapat pe jos prea mult.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button