GamingPC&Consoles

Bariera dintre Epic Games și Steam a fost dărâmată!

Odată cu apariția Epic Games Store, gaming-ul pe PC a văzut o mică fractură, iar cei care au ales să susțină noua platformă au cam renunțat la Steam. Dar odată cu asta, trecerea la o nouă platformă a însemnat și pierderea contactului cu partenerii de joacă din ecosistemul Valve. Dar această barieră tocmai a fost dărâmată, odată cu lansarea unei unelte noi care le permite dezvoltatorilor să introducă un sistem de multiplayer cross-platform.

Culmea, că dintre cei doi jucători, ăia care au cedat și au lansat uneltele necesare integrării funcției de cross-platform gaming sunt cei de la Epic. Bine, mi se pare și normal ca ei să fie cei care iau această măsură, întrucât sunt platforma mai mică dintre cele două și trebuie să-și atragă un grup cât mai mare de fani. Iar lipsa de conectivitate cu Steam a reprezentat mereu o problemă.

Crossplay-ul le va permite prietenilor online să se joace împreună indiferent de platforma preferată și să formeze amintiri frumoase. Suntem în poziția fericită din care putem inspira schimbarea de care industria are nevoie și uneltele necesare dezvoltatorilor pentru a implementa crossplay. Suntem de părere că jocurile sunt mai bune alături de prieteni și comunități și credem că asta va duce industria de gaming la următoarea sa creștere majoră.
Simon Allaeys, Director of Online Services, Epic Games

Fall Guys Epic Games FeatureDe acum va fi mult mai ușor să te poți juca cu prietenii tăi, indiferent de platforma preferată. Și cred că trebuia să avem o soluție pentru această chestie deja… dar știți cum se spune: Mai bine mai târziu decât niciodată. Și uite cum a picat anunțul ăsta la fix, întrucât mâine va fi lansat Fall Guys în format free-to-play și ar putea la fel de bine să fie primul titlu multiplayer popular care să devină jucabil între cele două platforme.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button