Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

Balmuda Phone este cel mai interesant telefon de anul acesta și vine de la un producător de toastere

Cuvântul cheie al acestei lansări: ergonomie.

Am impresia că în ultimii ani cam toate telefoanele cu Android arată la fel. Da, unele au camerele mai așa, altele au ecranul mai nu știu cum, dar niciun telefon nu prea mai are ceva unic. Așa că vreau să faceți cunoștință cu Balmuda Phone, un model extrem de ergonomic creat de un producător japonez de toastere premium; da, aparent există și așa ceva.

De cele mai multe ori, poveștile astea de tipul „Uite, am creat un telefon!” se rezumă la un producător popular care contactează o fabrică chinezească, își pune logo-ul pe un device ieftin de calitate îndoielnică și așa apar modele precum KFC Phone sau Pepsi P1. Balmuda Phone pe de altă parte, este un model cu totul diferit. Producătorul a vrut să creeze ceva unic, astfel forma telefonului este inspirată de mâinile oamenilor.

Balmuda Phone

Ca să citez producătorul, dintr-o japoneză aproape perfectă vorbită de Google Translate: „Balmuda Phone a fost gândit cu o formă care ți se potrivește natural în mână. Pentru a obține asta, nu doar spatele este curbat, ci și forma telefonului atunci când este privit din față, având o curbură subtilă – chiar și ecranul. Cu alte cuvinte, acesta este singurul telefon ale cărui proporții nu includ linii drepte.

Balmuda Phone este un smartphone compact

Fiind construit după forma mâinii umane, era clar că Balmuda Phone nu va fi o paletă de tenis cu 7″ de ecran. Astfel vedem un panou de 4.9″ cu rezoluție 1920×1080 și o carcasă cu o lățime de 69mm și o grosime de 13.7mm. Problema cu telefoanele mici este că nu prea au mult spațiu pentru baterie, astfel Balmuda Phone este dotat cu o baterie modestă de numai 2.500mAh.

Specificațiile sunt și ele la fel de modeste, cu un Snapdragon 765 sub capotă. Nu se știe ce capacitate de memorie RAM va avea, ori ce opțiuni de stocare vor fi disponibile. În plus, nu știm nici tipul ecranului, astfel poate fi LCD, OLED sau orice între. Știm însă că are certificare IPx4, adică rezistă la stropi de apă. Și mai știm un lucru: costă să fii unic, astfel prețul telefonului este de 915$. Balmuda Phone este disponibil începând de astăzi, dar momentan numai în Japonia. Atenția pe care a primit-o la nivel global l-ar putea aduce însă și pe piețele din Europa și America.

Balmuda Phone

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button