MORE

Baidu pregateste propria masina inteligenta!

Baidu pregateste propria masina inteligenta. Sau cel putin asa sustine colosul chinez care a avut cateva cuvinte de „dojana” la adresa masinii inteligente de la Google.

Baidu sunt numiti si Google-ul chinezesc, si pe buna dreptate, desi guvernul chinez controleaza cu atentie site-ul si cautarile efectuate pe acesta. In ceea ce priveste subiectul din titlu, Baidu…nu doresc o masina care sa se conduca singura, asa cum a facut Google, gasind absenta unui volan ciudata, ba chiar gresita din punct de vedere al proiectarii. Asta potrivit lui  Kai Yu, directorul adjunct al Institutului Baidu pentru Invatatura Aprofundata (de ce nu i-au spus Studiu Asiduu?!). Acesta a mai adaugat urmatoarele:

„Automobilele autonome trebuie sa semene mai mult cu niste…cai, nu cu niste roboti. O masina nu trebuie sa inlocuiasca in totalitate soferul, trebuie doar sa ii ofere acestuia mai multa libertate. Libertate care presupune o masina destul de inteligenta cat sa poata opera de una singura, ca un cal de exemplu, si sa poata lua unele decizii in anumite circumstante rutiere” 

Asadar Baidu propune o masina inteligenta mai…limitata, orientandu-se mai degraba catre colaborarea dintre sofer si masina decat spre „predarea” tuturor deciziilor catre automobil. Ceea ce pare pe de parte mai usor de realizat si pe de alta mai…de bun simt. Analogia intre cal si masina este si ea destul de potrivita in acest context, mai ales ca Baidu propune de fapt o varianta mai avansata de pilot automat, cu ceva ajustari si tehnologii in plus. Si noua ni sa parut cam radicala absenta volanului in varianta propusa de Google, de aceea credem ca versiunea „mai limitata” propusa de Baidu are sanse mai mari sa fie realizata pana la anul, asa cum se lauda chinezii. Oricum, Baidu au anuntat ca in viitorul apropiat ne vor dezvalui mai multe.

 

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button