MORE

Avocatul lui Kim Dotcom il va reprezenta si pe patronul KickassTorrents

Daca pana acum doua saptamani numele Artem Vaulin nu rezona cu nici macar unul dintre cititorii nostri, presupusul patron si inculpat de spalare de bani al site-ului KickassTorrents a fost aratat cu degetul in mod public si arestat intr-o actiune a autoritatilor Americane.

Acum, Vaulin nu este singurul individ care se afla intr-o asemenea situatie, o alta legenda a online-ului si luptator impotriva nedreptatilor corporatiste, Kim Dotcom, fiind intr-o postura similiara, motiv pentru care Valuin se pare ca si-a rezevat dreptul de a angaja avocatul fostului patron MegaUpload. 

Avocatul din California, Ira Rothken, se pare ca l-a impresionat pe Vaulin, avand in vedere cum si-a aparat clientul inca din 2012, pe langa asta se pare ca ii este si consultant lui Dotcom, multi indicandu-l pe acesta ca fiind motivul imposibilitatii de a-l extrada pe Dotcom in America. Nici nu este de mirare ca Vaulin si-a facut alegerea in acest fel.

Conform capetelor de acuzare emise acum o saptamana de o curte din Chicago, Valuin este acuzat de conspiratie de a comite acte ce incalca drepturile de autor, spalare de bani si doua capete de acuze penale pentru incalcarea drepturilor de autor. Cu alte cuvinte o sa avem un proces lung care cel mai probabil o sa semene cu o alergatura dintre un soarece si o pisica.

”Artem Vaulin a fost acuzat ca se afla la conducearea unui site de piraterie digitala care a furat mai bine de 1 miliard de dolari din profiturile industriei de divertisment din SUA,” Peter T. Edge, director asociat executiv al Homeland Security Investigations a declarat saptamana trecuta. ”Protejarea comertului legitim este una din cele mai inalte prioritati a HSI.

Ramane de vazut cum se va desfasura situatia, procesul avand si o valoare destul de mare in sistemul american, riscand sa stabileasca un precedent periculos.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button