MORE

Aveti grija la cablurile USB Type-C ieftine

Pe masura ce USB Type-C devine mai des intalnit in telefoane, tablete, PC-uri si orice alt dispozitiv are acum nevoie de un USB reversibil, o anumita problema va deveni din ce in ce mai comuna, cablurile ieftine.

Benson Leung, un inginer de la Google, care a lucrat la dispozitive precum Chromebook Pixel C, a incercat sa verifice exact cate din cablurile USB Type-C disponibile pe Amazon chiar functioneaza asa cum trebuie. Rezultatul a fost dezamagitor.

Conform testului efectuat, multe din cabluri nu respectau standardul si aveau efecte secundare neplacute, cu ar fi sa nu incarce dispozitivele la care erau conectate sau sa provoace probleme de ordin tehnic serioase. Spre exemplu, puteau arde dispozitivul la care erau legate. In teorie, ar putea provoca si explozii, asa ca nu luati tocmai orice cablu.

De ce se intampla asta? Pentru ca USB Type-C primeste curent la 3 amperi, nu la 1.5 amperi, ca USB 3. Cei care au inceput sa faca in masa cabluri USB Type-C nu prea au luat asta in considerare, fie pentru ca au uitat, fie pentru ca nu le-a pasat si au scos pe piata in graba ceva care sa aiba o mufa care se potriveste. Totul putea fi rezolvat cu o rezistenta suplimentara.

Cum va puteti da seama care cabluri sunt corecte si care nu? Foarte probabil dupa recenziile cablurilor sau din comentarii. Cele care incep cu „Ajutor, ajutor, telefonul mi-a explodat si bucati din el sunt acum infipte in craniul meu, brb ma duc sa la un concurs de cosplay ca Venom Snake” probabil nu sunt cele pe care vreti sa le cumparati.

[The Inquierer]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close