Știri ITTelefoane

Avem imagini cu noul Galaxy Note 10, cel mai arătos telefon de la Samsung de până acum

Mai este mai puțin de o lună până la lansarea lui Galaxy Note 10! După seria S, Note este cea de-a doua lansare importantă de peste an a celor de la Samsung. Am adunat în acest video tot ce știm până în acest moment despre Note 10, cum va arăta, cât va fi de performant, ce modele și ce va aduce nou față de precedenta generație. Și se pare că știm destul de mult, mai ales după unele leak-uri recente care cred eu că sunt destul de exacte. Dar haideți mai bine să vedem.

Note este un telefon care a strâns o bază nu neapărat foarte numeroasă de fani, pentru că este un telefon scump, dar foarte pasionată. Știu câțiva oameni care au avut doar Note de-a lungul anilor și care nici măcar nu vor să audă despre vreun alt telefon. Oameni care au rămas neclinit de loiali acestui model chiar și în perioada scandalului monstru cu Note 7 a cărui baterie era înclinată spre combustie spontană. Aceste persoane, mă refer la cunoștințele mele, dar cred că asta poate fi extins asupra userilor de Note în general, sunt oameni care vor un telefon de top, cu performanțe maxime și cu orientare spre business. Pen-ul cu care vine telefonul în pachet are o grămadă de funcții și este foarte practic, de la notițe scrise de mână pe ecranul telefonului până la declanșarea camerei foto. Asta ca să nu mai vorbim că îi poți conecta un monitor, o tastatură și un mouse pentru a-l folosi fix ca pe un PC.

Mai toate experiențele mele cu Note au fost bune, iar cel de anul trecut a fost unul tare de care mofturoșii despre care pomeneam mai devreme s-au arătat foarte mulțumiți. Hai să vedem ce se știe depre cel de-al zecelea din serie care ar trebui să apară luna viitoare. Odată ar fi partea de aspect, de look. Vom avea margini foarte, foarte înguste, adică un ecran cu adevărat fără bezeluri, având doar o bandă extrem de subțire în partea de jos. Ecranul va fi tot un Infinity de genul celui ce se găsește pe S10, doar că perforația din ecran ar fi mutată central, ceea ce este ok, dat fiind că poziționarea ei laterală era destul de enervantă și crea o senzație de asimetrie.

În materie de camere, Galaxy Note 10 va avea pe spate un modul de 3 bucăți, poziționate se pare de această dată vertical și lateral, cam cum e pe iPhone Xs Max. Ei, aici nu prea știu ce să zic. Samsung au consacrat poziționarea aceea orizontală care mie personal nu mi-a prea plăcut, pentru că mi s-a părut mereu că taie efectiv liniile de fugă ale telefonului. Parcă e mai elegant așa și mai puțin intruziv, chiar dacă se aliniază direcției altor producători.

Se pare de asemenea că se renunță la butonul de power de pe dreapta, el fiind mutat în partea opusă, unde era acel buton pentru Bixby de care lumea nu a fost prea încântată. Și… nu mai avem jack pentru căști. Nu sunt eu ăla care să-l plângă, dar pe de altă parte Samsung erau cam ultimii mohicani care-l mai aveau pe telefoanele de serie mare.

Se mai pare că avem și o culoare sau de fapt o nuanță nouă, un fel de argintiu. Văd că e la modă genul asta de cameleon, pentru că el se găsește ușor diferit atât pe S10 dar și pe P30-ul concurenței de la Huawei.

Cât despre variante, vom avea un Note 10 „normal” și un Pro sau un Plus, nu sunt încă edificat asupra acestui aspect, versiune care va avea un ecran mai mare și o cameră mai puternică. Pen-ul va fi cu certitudine acolo iar dotările sunt oarecum previzibile: variantele de procesoare Snapdragon și Exynos de pe S10, minim 8GB RAM și variante cu 12, stocare de 512GB și 1TB. Leak-urile și renderele apărute până acum sunt destul de realiste și în ultimii ani n-au prea dat greș, deși cu certitudine absolută vom ști exact ce este și cum este telefonul abia la începutul lunii viitoare.

9 to 5 Google

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button