PC

Avem acum monitoare de 480Hz

Dacă încă mai credeți că 60Hz este o frecvență bună pentru un monitor, atunci clar trăiți în trecut. Nu doar că avem monitoare acum de 75Hz, ca cele CRT de acum ani de zile, dar sunt de 120Hz, 144Hz, 240Hz, iar la orizont este un salt masiv.

Site-ul Blur Busters, dedicat monitoarelor capabile să redea mai mult de 60Hz, a primit un prototip pentru un monitor de 480Hz. Nu s-a specificat modelul, producătorul sau prețul, acest prototip fiind livrat sub forma unui set care pare că a trebuit să fie asamblat până la un numit punct. Site-ul va publica în curând un articol cu testul său în detaliu. Monitorul este capabil să funcționeze această frecvență la rezoluția de 1080p, păstrând culori întregi, foarte probabil pentru că este un monitor OLED. În 4K, acest monitor va putea să atingă doar 120Hz.

Până atunci, site-ul menționează că saltul de la 240Hz la 480Hz reali este vizibil clar cu ochiul liber, și că din cauza acestei frecvențe începem să ne lovim de o altă limitare. Un mouse contemporan are potențialul de-a își raporta poziția de 1000 de ori pe secundă, ceva ce devine insuficient la asemenea frecvență, deoarece încep să fie sesizabile salturile dintre momentele în care mouse-ul se mișcă și în care nu raportează mișcarea. Ca urmare, vom avea nevoie de șoareci mai sprinteni, cu chiar 2000Hz la polling rate.

Desigur, pentru ca un asemenea mouse să fie chiar util, vom avea nevoie de jocuri ce pot să ruleze la 480 de cadre pe secundă, iar dacă toate vor fi optimizate ca Deus Ex Mankind Divided, nu avem speranțe să ajungem la acest standard vreodată.

[Blurbusters]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

 1. Atata vreme cat se fac „progrese” pe o tehnologie slaba, LCD, salturile astea sunt doar pentru marketing fara beneficii reale pentru utilizatori. Pentru o confirmare puneti orice LCD cu orice refresh langa un CRT iar raspunsul vi-l veti da singuri. O evolutie normala si logica ar fi trecerea la alte tehnologii precum SED.

  O intrebare logica si de bun simt ar fi de ce se continua investitia si promovarea tehnologiei LCD cand sunt altele mult mai bune dar care au fost stopate de la primele prototipuri, cu rezultate peste tehnologia CRT.

 2. Mai jos regasiti 2 prezentari ale tehnologiei FED

  https://www.youtube.com/watch?v=ML2Cik7-7ic

  https://www.youtube.com/watch?v=hxv7mmKHRhs

  Cum ar fi sa jucam jocuri pe 240 Hz reali? cum ar fi sa nu avem motion blur? sau imput lag? cum ar fi sa avem un contrast bun? un negru care sa fie negru?

  Cred ca asta ar trebui sa promovam acum, intrebari catre producatori, ce s-a intamplat cu aceasta tehnologie? De ce an de an vedem pasi mici si fara beneficii reale catre utilizator?

  Problemele reale ale actualelor monitoare raman si NU se vor schimba din cauza tehnologiei LCD care nu mai poate fi imbunatatita, poate doar cosmetizate problemele prin marketing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button