MORE

Avast cumpara AVG

Compania care produce AVG, acel antivirus pe care l-ati folosit acum cativa ani pana cand devenea enervant sa il dezactivezi de fiecare data cand doreai sa joci un MMO gratuit pe care il detecta ca un virus, a fost cumparata. De acum inainte este o proprietate a Avast.

Tranzactia a fost facuta pe suma de 1.3 miliarde de dolari, cu bani lichizi, pretul actiunilor fiind de 25 de dolari per unitate, cu 30% peste pretul pietei.

Intentia celor de la Avast nu este de-a contopi AVG in propria solutie anti-malware. Aplicatiile vor continua sa existe ca entitati separate, cei 400 de milioane de clienti ai AVG, dintre care 160 de milioane sunt pe mobile, actionand ca „senzori care aprovizioneaza informatii despre malware, ajutand la detectia si neutralizarea noilor amenintari, pe masura ce apar”. Cum exact se va schimba experienta de utilizare pentru cei care folosesc AVG, nu am cum sa va spun in acest moment.

Gary Kovacs, CEO al AVG a emis urmatoarea declaratie cu prilejul acestei tranzactii:

Credem ca unirea fortelor cu Avast, o compani privata cu resurse insemnate, suporta din plin obiectivul nostru de crestere si este in interesul investitorilor nostri. Noua noastra scara ne va permite sa acceleram investitiile in pietele aflate in dezvoltare si sa contiuam sa ne concentram pe oferirea unei solutii detaliate, usor de folosit pentru clientii de rand si pentru afaceri.

[Zdnet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button