GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Sapkowski, autorul cărților The Witcher cere 16 milioane de dolari compensație de la CD Projekt

Anul trecut, creatorul lui The Witcher Andrzej Sapkowski a recunoscut că nu a făcut cea mai bună afacere atunci când a acordat licența proprietății sale celor de la CD Projekt RED.

În 2017 autorul a declarat într-un interviu acordat redacției Eurogamer:

Am fost destul de prost încât să le vând drepturi depline. Mi-au oferit un procent din profiturile lor, am spus: „Nu, nu va fi nici un profit, dați-mi toți banii mei chiar acum! Toată suma.” A fost ceva prostesc. Am fost suficient de prost cât să las totul în mâinile lor pentru că nu credeam în succesul lor. Dar cine le-ar fi putut anticipa succesul? Eu n-am putut.

Acest regret l-a determinat pe Sapkowski să solicite compensații suplimentare. Recent, CD Projekt a dezvăluit că Sapkowski a solicitat un plus de 16,1 milioane de dolari în redevențe de la studio, pe care acesta a respins-o vehement.

În opinia [lui CD Projekt], cerințele exprimate în anunț sunt lipsite de temei în ceea ce privește meritul lor, precum și cuantumul stipulat. [CD Projekt] a dobândit în mod legitim și legal drepturile de autor asupra activității domnului Andrzej Sapkowski, printre altele, în măsura în care era necesară utilizarea lor în jocurile dezvoltate de Companie. Toate obligațiile de plată ale Companiei în asociere cu acestea au fost achitate în mod corespunzător.

În cererea de plată, avocații lui Sapkowski pretind că acel contract inițial pentru licența de joc video „se referea numai la primul dintr-o serie de jocuri. Prin urmare, distribuirea tuturor celorlalte jocuri, inclusiv expansionurile, addonurile etc., sunt pur și simplu ilegale„.

În ciuda cererii, CD Projekt spune că vrea să mențină „relații bune” cu Sapkowski.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button