Gaming

Autoritățile somează Valve să înceteze cu pariurile

Pariurile s-au întors din nou să bântuie Valve, iar de această dată sunt implicate autoritățile.

Comisia de jocuri de noroc a statului Washington a somat marele producător de jocuri să înceteze de îndată transferul skin-urilor de arme pentru serviciile care facilitează jocurile de noroc. Desigur, Valve a făcut deja asta, prin impunerea regulamentului care interzice folosirea API-ului Steam de diversele site-uri acum defuncte de pariuri cu CS:GO sau DotA 2. Însă asta nu înseamnă că toate site-urile au încetat pariurile, doar că cele care încearcă să pară legale nu o mai fac.

Iar comisia nu se oprește aici. Le-a dat celor de la Valve până pe 14 octombrie să detalieze modul în care se implică să respecte legile în vigoare referitoare la jocurile de noroc. Asta înseamnă că Valve trebuie să explice ce face pentru a se asigura că skin-urile nu sunt folosite pentru jocuri de noroc, iar minorii nu sunt încurajați să participe la astfel de jocuri de noroc. Așa că dacă au mai rămas site-uri de pariuri, chiar dacă sunt ilegale și făcute fără acordul Valve, compania trebuie acum să ia măsuri tehnice pentru a se asigura că acestea vor înceta să mai existe, nu doar măsuri de ordin legal prin intermediul avocatului.  API-ul probabil va trebui schimbat într-un fel sau altul.

Asta înseamnă că indiferent dacă Valve decidea acum câteva luni să interzică folosirea API-ului său de către site-urile de pariuri, oricum erau obligați prin lege să o facă. Dacă Valve nu lua măsuri, risca să pățească lucruri rele. La urma urmei, mafia și guvernul nu vor competiție.

[Tech Raptor]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button