MORE

Autoritățile coreene au executat o razie la sediul Apple din Seoul

Autoritățile sud-coreene au efectuat percheziții la birourile Apple din Seoul, Coreea de Sud, chiar înainte de lansarea ultimului model de iPhone în această țară.

iPhone X tocmai ce a fost scos la vânzare în Coreea de Sud și aproximativ alte zece țări.

Redacția Metro din Londra raportează că momentul raziei va conduce probabil la suspiciuni într-o țară cunoscută pentru relații puternice – și uneori corupte – între guvern și corporații majore coreene.

Metro.co.uk a aflat că anchetatorii au vizitat sediul Apple la începutul acestei săptămâni pentru a pune întrebări despre practicile sale de afaceri înainte de lansarea noului model de telefon inteligent.

Este discutabil dacă razia reprezintă o modalitate a autorităților sud-coreene de a încerca să împiedice succesul lui iPhone X, care a dispărut de pe rafturile magazinelor din întreaga lume. Produsele Apple sunt extrem de populare în Coreea de Sud, care găzduiește mai multe companii de tehnologie gigant, inclusiv Samsung și LG.

În decembrie anul trecut, președintele Coreei de Sud, Park Geun-hye, a fost acuzat de luare de mită. Ca parte a aceleiași investigații, șeful de la Samsung, Lee Jae-yong, a fost judecat în luna august pentru fapte de corupție și a fost condamnat la cinci ani de închisoare. El a fost găsit vinovat de mită, delapidare și sperjur.

Comisia de comerț echitabil (Fair Trade Commission – FTC) din Coreea a fost frecvent acuzată că a abuzat de puterile sale de a proteja companiile locale împotriva competiției de la Apple și alții.

În anul 2015, anul în care Apple a înregistrat o cotă istorică de 33% din piața sud-coreeană a smartphone-urilor, FTC a alocat o echipă dedicată special explorării dacă firmele străine pot dăuna pieței interne de telefoane inteligente.

Roger Kay, președintele firmei de analiză tehnologică Endpoint Technologies Associates, a acuzat anterior Coreea de Sud că a avut o „agendă protecționistă”. Într-un articol pentru Forbes, el a scris:

Comisia de comerț echitabil din Coreea și-a făcut de cap destul de mult în ultimii ani, aducând acuzații false asupra companiilor străine.

Se pare că razia face parte dintr-o investigație pe termen lung a contractelor Apple cu transportatorii din țară.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button