MORE

Automotive Grade Linux – Tizen pentru automobile

Linux Fundation au realizat un sistem de operare cu o interfata facuta speciala pentru automobile numit Automotive Grade Linux (AGL). Acesta este bazat pe Tizen iar interfata este facuta in HTML5 si JavaScript. Pana acum pe piata nu am vazut decat telefoane sau smartwatch-uri bazate pe Tizen. Acum Tizen se indreapta spre segmentul auto. 

AGL este o platforma deschisa in totalitate, si permite producatoriilor de automobile sa dezvolte in jurul ei o gramada de aplicatii bazate pe Linux. Momentan nu au fost metionate cerintele hardware, dar cu siguranta acesta va suporta multiple platforme. In momentul de fata acesta foloseste Webkit, dar in lunile urmatoare Tizen va trece pe Crosswalk, acesta fiind mult mai rapid, si are un mediu mult mai modern decat Chrome Webkit sau Blink. Iata cateva puncte forte a acestui sistem de operare: are un home screen, un panou de control, se pot folosi Google Maps, HAVAC, reda fisiere media, suporta feed RSS si se poate conecta cu orice dispozitiv mobil prin bluetooth.

HAVAC MEDIA PLAYER G MAPS MASINA

Acesta are insa un competitor puternic. La conferinta Google I/O, Google au anuntat deja perteneriate cu producatorii auto pentru includerea lui Android L in computerul de bord al masiniilor, si acesta va fi disponibil inclusiv pe masinile ieftine. Au mai fost incercari recente cu asemenea sisteme de operare si cativa baieti destepti au reusit destul de repede sa treaca de sistemul de securitate si au preluat controlul masinii de la distanta.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button