PC

Autodesk intra in razboiul imprimantelor 3D!

Autodesk au anuntat de curand propria lor imprimanta 3D, impreuna cu un soft de imprimare open-source cunoscut sub numele de Spark. Desi preturile nu au fost dezvluite, intr-un interviu acordat de CEO-ul Autodesk Carl Bass, acesta a spus ca pretul va fi probabil in jurul valorii de 5.000 $.

In mod evident, Autodesk isi doreste sa fie furnizor de tehnologie pentru pasionatii imprimatelor 3D calitative si sofisticate, precum si pentru companiile ce folosesc machetele ca baza a productiei lor. Compania a spus ca propria lor combinatie de sisteme hardware si software este capabila sa creeze in detaliu un model 3D proiectat in softurile lor sau in alte programe de modelare si proiectare 3D.

Pana in prezent , piata de imprimare 3D a fost estimata la o valoare de aproximativ 2,5 miliarde $, dar un studiu realizat de firma de cercetare Canalys a sugerat ca ar putea creste cu pana la 16.2 miliarde $ pana in 2018 .

Autodesk a fost mult timp un jucator important in domeniul imprimarii 3D, cu suita sa  de modelare si design 123D, dar aceasta este prima sa incercare pe piata hardware a imprimantelor 3D care devine din ce in ce mai aglomerata si mai ravnita. Cei de la Autodesk vor trebui sa se confrunte cu nume importante din domeniul imprimatelor 3D, precum Makerbot, Cube 3D Systems, precum si cu multi alti producatori de astfel de „masinarii” care au adus pe piata imprimante mult mai ieftine decat a spus Carl Bass ca va costa imprimanta Autodesk. Ca un exemplu, Makerbot Replicator 2X are un pret de…2.500 dolari, in timp ce Cube 3 costa aproximativ 1.000 de dolari.

Dar, tinand cont de faptul ca Autodesk activeaza demult in domeniul modelarii si a proiectarii 3D, lucru care ii face foarte puternici, credem ca ar putea avea succes cu aceasta imprimanta.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button