MORE

Australia scoate la licitatie bitcoin-uri confiscate in valoare de 11.5 milioane de dolari

Bitcoin-ul, cel putin in ultimii 4 ani, este considerata o moneda patata. Imaginea acestei valute digitale a avut destul de mult de suferit in urma scandalului SilkRoad.

Preferata de comercianti de bunuri sau servicii mai putin uzuale, este si normal sa isi capete statutul, mai ales ca faciliteaza tranzactii digitale anonime ce pot fi altfel imposibile de realizat, fiind o moneda decentralizata. Totusi, bitcoin-uri in valoare de 11.5 milioane de dolari nu-s de ici de colo.

Pana in acest moment provenienta monezilor digitale nu a fost deconspirata, aceastea au fost indentificate ca fiind „ilicite”, fara sa indice cine este cu adevarat posesorul, totusi o serie de rapoarte venite din presa locala indica faptul ca acestea ar fi apartinut unui comerciant de stupefiante ce a fost incarcerat in 2014. Chiar si asa, purtatorul de cuvant al Departamentului de Justitie Australian a refuzat sa faca orice fel de declaratie, din motive comerciale, cel mai probabil.

Prima transa urmeaza sa fie vanduta luna viitoare in cadrul unei licitatii ce se va tine intre 20 si 21 iunie si va avea ca obiect 24.518 astfel de unitati monetare, din pacate inca nu rivalizeaza cu licitatia organizata de catre U.S. Marshals din 2014-2015 unde s-au valorificat 170.000 de bitcoins, provenite din tranzactii ilicite pe SilkRoad. In caz ca se intreaba cineva cat valoreaza in acest moment un Bitcoin, pretul se invarte in jurul sumei de 520 de dolari la ora actuala.

[Reuters]

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button