PC

Au început să apară laptop-uri cu APU-uri Ryzen

Ceea ce pare a fi primul laptop care să se folosească de un APU bazat pe arhitectura Zen a fost zărit recent. Envy x360 15-BG101NA este produs de HP și era listat pe pagina oficială a companiei pentru o vreme. Nu mai este acolo, dar imagini cu detaliile aferente au rămas.

Sistemul se folosește de un procesor Ryzen 5 2500U, parte din seria Raven Ridge. Frecvența sa de bază este de doar 2GHz,  dar poate ajunge până la 3.6GHz în modul boost. Procesorul are patru nuclee fizice, așa că poate asta va compensa pe alocuri pentru frecvența redusă.  Este la urma urmei un notebook, chiar unul convertibil, așa că nu putea avea tocmai un consum mare de energie. Nu este cunoscut nici prețul. său.

Partea mai importantă aici vine sub forma componentei grafice, APU-ul folosindu-se de Vega. Nu este clar de ce variantă, cu câte unități de procesare, sau la ce frecvență funcționează. Dar sunt câteva detalii din alte surse ce arată destul de promițătoare.

Pe lângă acest laptop au început să apară și teste efectuate pe în 3D Mark 2011 cu noile APU-uri. Nu doar R5 2500U, dar și R7 2700U, care funcționează la o frecvență mai mare. Scorul de grafică de 4072 de puncte plasează R7 2700U la câteva procente sub un i7 8550U combinat cu o placă video dedicată MX150, și cu mult peste același procesor Intel folosind propria componentă grafică integrată, conform testelor comparative publicate de PC Perspective

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button