Tech&IT

Au fost zărite primele cabluri USB-C compatibile 240W

La un an de zile după ce legenda s-a împrăștiat pe tot Internetul, iată că apar primele semne ale existenței noii generații de cabluri USB-C. Acestea promit să suporte încărcări de până la 240W și transfer de date de până la 40Gbps. Înainte de trecerea la 2.1, USB-C-urile aveau ca limită 100W, adică o încărcare de 20VV la 5A, dar odată cu noua generație, device-urile compatibile vor putea fi încărcate la 48V cu 5A. Well, asta dacă vor exista în viitorul apropiat dispozitive compatibile.

Cablurile au fost zărite pe site-ul unui comerciant olandez. Ele nu sunt puse momentan la vânzare, dar pe site-ul Club3D sunt listate trei astfel de modele USB-C 240W. Oricum nu ai avea ce să faci cu ele din moment ce nu există încă brick-uri dedicate și dispozitive care să ofere un astfel de suport. Și chiar dacă ar exista, performanțele diferă, și rămâne de văzut ce fel de cablu este ideal pentru a beneficia de putere maximă.

USB-C la un nou standard

Hai să vedem și despre ce modele este vorba. Primul este un cablu USB-C cu lungimea de un metru, capabil să transmită semnal 8K la 60Hz, viteză de 40Gbps și suportă 240W, deci este cam vârful de lance din această sfântă treime. Al doilea model oferă doar 20Gbps, în vreme ce al treilea, cu lungimea de doi metri, este blocat la 480Mbps și USB 2.0.

Sursa: Tom’s Hardware

Rămâne de văzut când vor fi disponibile oficial și la ce preț. Sigur, notarea și etichetarea vor fi o corvoadă, deci nu cred că scăpăm de nevoia unui research comprehensiv. Până atunci, ar trebui totuși lansat și un încărcător dedicat. Site-ul producătorului oferă un maximum de 132W pe partea asta, dar odată ce lucrurile vor fi puse la punct, încărcarea prin USB-C la 240W ar trebui să fie arhisuficientă, de pildă, pentru majoritatea laptopurilor.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button