TECHPCRSS PaginaDeMediaTech&IT

Au fost zărite plăci de bază cu chipset AMD A520

Pentru segmentul low-end

Când AMD a lansat seria de procesoare Ryzen, era acompaniată de trei categorii de plăci de bază. Erau X, B și A. A-ul a cam luat o vacanță în generația anterioară, dar acum pare să revină, cu seria A520.

Conform informațiilor care s-au scurs în ultima vreme, în special de la ASRock, vom avea parte de plăci de bază noi, construite pe acest chipset, în viitorul apropiat. Spre deosebire de semenii săi mai mari, acest chipset nu este gândit pentru a ține în spate procesoare cu 16 nuclee sau să ofere PCI-Express 4. Oferă opțiuni de extensie ceva mai limitate, cu doar 4 porturi SATA, 6 conexiuni PCI-E 3.0 și fără overclock. Nu suportă nici două plăci video, atât pentru că n-ar avea suficientă lățime de bandă pe PCI-E, cât și pentru că majoritatea modelelor vor fi te tipul M-ATX sau Mini-TX.

Aceste plăci de bază sunt concepute pentru sisteme de birou sau low-power, care se vor folosi de APU-uri sau de procesoarele Ryzen 3. Așa că prețul lor ar trebui să fie destul de practic. Nu de alta, dar până și unele modele din seria B550 au tendința să coste mai mult ca unele din seria X470.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button