GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaTech&IT

Au fost vândute 110 milioane de console Playstation 4

A întrecut primul Playstation

Din moment ce generația curentă de console mai are puțin și va plonja în hăul necunoscut al obscurității din care nu va ieși până la inevitabilul remake retro din 2045, Sony a venit cu un anunț. A dezvăluit câte console Playstation 4 a vândut. Nu prea e o mare surpriză. Ați citit asta deja în titlu, fiindcă dacă nu puneam numărul în titlu, atunci probabil mai mulți oameni ar fi citit articolul, iar câțiva care habar nu au ce este clickbait ar fi acuzat că este clickbait.

Oricum, Playstation 4 s-a vândut până acum mai bine ca străbunicul său și a devenit în efect a patra cea mai bine vândută consolă de jocuri din istorie. Este întrecută doar de consolele portabile din anii trecuți de la Nintendo (nu Switch, momentan) și de cea mai bine vândută consolă a tuturor timpurilor, Terminatorul. Bine, nu este Terminatorul, este Playsatation 2.

În cazul în care vă întrebați unde în acea listă se clasează Xbox. Eh,  prima este pe locul 19, a doua este pe locul 8, iar Xbox One (cu varianta X) este pe un loc necunoscut. De ce este necunoscut? Pentru că după ce și-a dat seama că pierde, Microsoft a decis să nu mai dezvăluie câte unități a vândut. Asta deși pe vremea lui Xbox 360, când preocuparea sa principală era distrugerea a tot ce însemna PC gaming, trâmbița cum vindea și făcea și spărgea și cum a câștigat acea generație de console, deși atât Wii cât și PS3 s-au vândut mai bine.

Oricum, partea esențială este că ne apropiem de sfârșit.

De sfârșitul generației de console.

Doar atât.

Sper.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button