Știri IT

Au fost lansate PC-urile Oculus Ready, tot tacamaul costa 1500$

Cand a fost anuntata varianta finala a lui Oculus Rift, unii au fost socati de pretul sau, iar altii de cerintele de sistem pe care le are folosirea intr-un mod coerent a dispozitivului.

Pentru a se asigura ca publicul nestiutor nu are sa incerce sa foloseasca un Rift cu un Commodore 64, Oculus a facut parteneriate cu mai multi producatori de sisteme pentru a vinde pachete care includ atat PC-uri potente cat si ochelarii VR. Cand aceste sisteme au fost anuntate, nu existau inca detalii, dar acum sunt.

Primele modele sunt cele de la Asus, care variaza in pret de la 950$ la 1600$. Modelul Asus G11CD este cel mai ieftin dintre ele, iar cu tot cu Oculus Rift are un pret de 1500$, insemnand ca este cam cea mai ieftina solutie.

Oculus Ready

Iar in cazul in care va intrebati daca nu cumva aceste sisteme sunt de fapt mai ieftine daca le-ati face pe bucati… ei bine, am facut un test, si cel putin G11CD, cu tot cu sistemul de operare, este cam exact la acelasi pret daca l-ai asambla pe cont propriu, cu aceleasi componente. Desigur, asta nu prea ia in considerare doua elemente importante. Ca 1$=1€ e valabil si pentru hardware, iar unele componente chiar sunt facute de catre Asus, asa ca ei din start aveau avantajul la pret.

Oculus REady 2

Celelalte sisteme, de la Dell si Dell sub numele Alienware sunt ceva mai scumpe, unele cu mult, altele cu putin mai mult.

Oculus REady 3

Aceste sisteme sunt disponibile la o varietate de magazine on-line, precum Amazon. Sunt vandute in SUA, asa ca vor trebui importate, dar tot cred ca ar fi mai ieftin decat ar fi variantele europene ale acestor sisteme.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button