MORE

Au fost dezvaluite noi detalii despre microarhitectura procesorului AMD Zen!

In ultimul timp mi se pare ca Intel s-a cam culcat pe o ureche cand vine vorba de lansarea produselor noi. Mai exact, am inceput sa primim performante cu pipeta si uneori la preturi care nu se potrivesc pietei. De asemenea, la fiecare iteratie noua de procesoare avem de-a face si cu un alt socket, evident, ca sa tinem si industria placilor de baza, sa manance si burta lor ceva.

Oricum, schimbarile astea se adreseaza mai mult entuziastilor, care isi cumpara aproape tot timpul cele mai noi componente, ca sa nu le scape ceva si sa fie in trend. Din pacate nu toti ne permitem aceste upgrade-uri constante. Chiar si eu prefer sa dau un pic mai multi bani pe un PC si ma tina 3, 4, 5 ani de zile.

In fine, ideea e ca de curand un angajat AMD a dezvaluit noi detalii despre arhitectura Zen prin intermediul unui patch si din cate se pare ca vor fi mai multe generatii, una care se va lansa anul viitor. De asemenea, daca sunteti foarte avizi dupa performanta ar trebui sa stiti ca AMD pregateste un procesor cu 16 nuclee Zen, un ditamai GPU-ul integrat si functia de stacked High Bandwidth Memory. In plus, pentru companiile care isi doresc un server nou va exista un CPU cu 32 nuclee Zen.

Mai jos aveti si o diagrama unde este comparata arhitectura Excavator cu Zen.

AMD

[AMD]
Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close