PCȘtiri ITTECH

Au fost anunțate noi plăci de bază AMD B450

Cei care se tot gândesc să cumpere un procesor Ryzen din seria 2000, dar nu vor să cheltuiască prea mulți bani pe o placă de bază, au acum la îndemână noi modele cu chipset-ul B450.

Spre deosebire de chipset-ul X470, modelul B450 are funcții reduse ca număr și ca urmare este mai ieftin. Nu aveți la fel de multe conexiuni PCI-E 2.0, sunt mai puține porturi SATA 3.o și USB 3.0, dar spre deosebire de chipset-urile mai ieftine de la Intel, încă mai aveți opțiunea de overclock. Dacă ar fi bine să o faceți rămâne la latitudinea voastră.

Plăcile de bază nu au fost anunțate de AMD, ci de partenerii de afaceri ai companiei, precum Asus, Gigabyte și MSI. Nu sunt puține la număr și acoperă cam orice categorie de preț ați vrea. Plăcile de bază nu sunt făcute doar să fie ieftine, unele vin cu tot soiul de trăsături destul de high-end, ca suport pentru două SSD-uri M.2, Wi-Fi… RGB-urile de care nu pare că putem să scăpăm vreodată, iar unele chiar au bateria pusă în locuri care au sens.

Aceste plăci de bază ar trebui să își facă apariția pe piață cel târziu luna viitoare și vor rula atât procesoare Ryzen 2000, cât și Ryzen 1000, iar cu un update de BIOS, Ryzen 3000 și Ryzen 4000, atunci când își vor face apariția și acestea.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button