PC

Au apărut primele review-uri pentru Intel i9 7900X

Chiar dacă procesoarele din seriile Kaby Lake-X și Skylake-X ar trebui să sosească în ziua de 26 iunie, alături de review-urile lor, câteva dintre ele deja au apărut pe internet.

Site-urile care au publicat până acum review-uri sunt Hexus și Bit Tech. Iar dacă vă întrebați cum de au putut să încalce NDA-ul, răspunsul este simplu. N-au primit procesoarele direct de la Intel, așa că nu au considerat că se încadrează în NDA.

Oricare ar fi raționamentul, testele efectuate de cele două site-uri arată cam același lucru. Procesorul i9 7900X este o îmbunătățire moderată față de predecesorul său direct, i7 6950X. Ambele modele au 10 nuclee și se comportă foarte bine la activități de productivitate. În jocuri, nucleele adiționale nu prea sunt folosite, iar rezultatele nu sunt prea impresionante.

i9 7900X are însă două avantaje considerabile față de generația trecută. Poate atinge frecvențe destul de mari, în unele cazuri s-a văzut chiar și 4.8GHz, iar pragul de 4GHz poate fi atins fără nici un fel de efort. Al doilea avantaj ar fi prețul său. În loc să coste 1700 de dolari, ca i7 6950X, are un preț de doar 1000 de dolari.

Spun „doar” comparativ cu standardul Intel, dar tot este un preț mare comparativ cu cel la care AMD oferă un procesor cu 8 nuclee, și la care se estimează că vor fi disponibile cele care au între 10 și 16 nuclee. Desigur, Intel va continua să aibă avantajul frecvenței, iar asta este observabil în teste.

Mai multe review-uri ale noilor procesoare Intel, nu doar cu i9 7900X vor sosi săptămâna viitoare.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button