PC

Au apărut prețurile pentru procesoarele Intel Coffee Lake

Din moment ce procesoarele de Desktop din seria Intel Coffee Lake vor sosi la toamnă, au început deja să apară pe la diverse magazine de pe internet listări cu prețuri pentru acestea.

În acest caz, prețurile și-au făcut apariția în baza de date a unui magazin din Canada și acoperă cele patru modele de top i3, i5 și i7 din seria Coffee Lake. Nu prea mai există dubii în acest moment despre caracteristicile lor, în ceea ce privește frecvențele, iar prețurile par destul de clare.

În ciuda saltului cu două nuclee de la o generație la alta, prețul pentru noile procesoare n-a crescut cu mult. În cazul unui i7 8700K, prețul listat este de aproape 380 de dolari, generația anterioară, i7 7700K având prețul de 350 de dolari. Prin comparație, un procesor existent Intel cu 6 nuclee costă din seria Skylake X costă în mare parte exact tot 380 de dolari.

Următorul procesor în listă, i7 8700, fără litera K în coadă, costă aproape 320 de dolari. La acest preț ai 6 nuclee cu 12 fire de execuție, funcționând la 3.2GHz ca standard și ajungând până la 4.6GHz în Turbo Boost.

Avem apoi i5 8600K, oferă tot șase nuclee fizice, la prețul de 265 de dolari, cam cu 20 de dolari mai mult ca un i5 existent. Apoi avem și i5-ul a cărui frecvență nu poate fi schimbată, ce oferă 6 nuclee întregi la aproape 185 de dolari. Acest procesor are o frecvență standard de doar 2.8GHz, ajungând până la 4GHz în modul de boost.

Procesoarele i3 aduc în această generație 4 nuclee fizice, fără hyperthreading, modelul cu overclock posibil costând 183 de dolari, cu 4 dolari mai mult față de un i3 existent. Iar modelul fără overclock are un preț de doar 120 de dolari, oferind 4 nuclee fizice la 3.8GHz. Practic, snopește în bătaie un i5 de prin generațiile anterioare. Așa că Intel a reușit să salveze i3-ul, cel puțin până apare Ryzen Gen 2.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button