TECHTech&ITTelefoane

Au aparut noi detalii despre Snapdragon 8150

Snapdragon 8150, urmatorul chipset mobil de top de la Qualcomm, va avea opt nuclee, unul dintre ele operand la 2.84GHz.

Conform informatiilor actuale, urmatorul chipset de top al celor de la Qualcomm, denumit Snapdragon 8150, va fi lansat pe 4 decembrie. Compania promite pentru acesta performante ridicate, dar si o eficienta sporita cu 20% fata de modelul anterior, Snapdragon 845. In plus, este de asteptat ca noul chipset sa aiba conectivitate 5G. In ultimele teste AnTuTu, Snapdragon 8150 a parut sa-si surclaseze competitorii, cu 362292 de puncte fata de 273913 cat a avut Kirin 980 si 353210 cat a avut A12 Bionic al celor de la Apple.

Informatii neoficiale aduc acum cateva detalii noi despre cele trei grupuri de nuclee ale procesorului. Conform celor de la Ice Universe, Snapdragon 8150 va avea un grup de patru nuclee Kryo Silver de putere scazuta cu cate 128KB cache L2 fiecare, care ruleaza la aproximativ 1,8 GHz maxim. Pe langa acestea, va exista un trio de nuclee Kryo Gold cu 256KB L2 cache per nucleu si o frecventa maxima de 2.419GHz. Ultimul nucleu, dar cu siguranta nu si cel din urma, va fi un singur Kryo Gold cu cache L2 dublu, la 512KB si o frecventa maxima de 2.842Ghz.

Sursa nu mentioneaza insa si informatii suplimentare cu privire la aceste nuclee, iar denumirile Silver si Gold se pot referi la mai multe tipuri de nuclee personalizate. Daca e sa facem insa comparatia cu actualele cipuri Snapdragon 845, putem presupune ca este vorba de Kryo 385, cel putin pentru primele doua grupri. Surpriza provine insa de la al treilea, acel Kryo Gold lasat singur, unde este neclar daca avem de-a face tot cu Kryo 385 sau un design nou.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button