PC

Au apărut hard discurile de 12 TB pentru consumatorii de rând

Dacă vă doriți un disc de capacitate mare, aveți de unde alege. Seagate tocmai ce și-a extins familiile de HDD-uri IronWolf și IronWolf Pro pentru aplicații NAS și BarraCuda Pro pentru desktop-uri cu noi unități de 12 TB.

Matt Rutledge, vicepreședinte senior al marketingului de afaceri la Seagate Technology, a declarat:

Clienții și partenerii noștri pentru mediile de stocare continuă să ceară cea mai recentă și cea mai bună tehnologie, împreună cu capacitatea și performanțele sporite din produsele noastre. Cu produsele 12TB Pro, cumpărătorii Seagate depășesc constrângerile de capacitate în sistemele lor și pot accesa cantități mari de date digitale oricând, de oriunde.

BarraCuda Pro este acum disponibil în 6 variante de capacitate, inclusiv 2 TB, 4 TB, 6 TB, 8 TB, 10 TB și 12 TB. Fiecare dintre ele are o viteză de rotație de 7.200 RPM și 256 MB cache. Modelul de 12 TB poate atinge o rată de transfer maximă de 260 MB/s.

Gama IronWolf este acum disponibilă în opt variante diferite, de la 1 TB și până la 12 TB, în timp ce seria IronWolf Pro oferă șase modele, de la 2 TB și până la 12 TB. Ambele serii sunt destinate rețelelor de stocare atașate la rețea (network attached storages – pe scurt, NAS). IronWolf este pentru utilizatorii de acasă, în timp ce IronWolf Pro este adresat soluțiilor de tip comercial și antreprenorial.

Fiabilitatea este întotdeauna un factor important, cu atât mai mult când vine vorba despre hard discuri de capacitate mare, cum sunt modelele de 12 TB de astăzi. În acest scop, IronWolf Pro și BarraCuda Pro sunt ambele susținute de o garanție de 5 ani, în timp ce IronWolf oferă, în mod suspect, doar 3 ani.

Privind spre ce ne rezervă viitorul, dacă Seagate va respecta programul de lansare anunțat anterior, va avea modele de 14 TB și 16 TB pregătite în următoarele 10 luni, urmate de un model de 20 TB în 2020.

Există în continuare o piață de desfacere pentru HDD-uri, chiar dacă SSD-urile au început să fie mai accesibile. Iar pentru Seagate, HDD-urile în continuare se dovedesc profitabile – compania a generat 2,4 miliarde în al patrulea trimestru fiscal, care s-a încheiat la 30 iunie 2017. Peste 2,2 miliarde din această sumă au provenit din vânzarea de HDD-uri.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button