Local, lucrurile ar putea deveni incerte, asta pentru ca exista zvonuri care indica faptul ca AT&T nu sunt interesati de spatiul european, mai ales cel Est European, urmand sa se descotoroseasca de multe dintre companiile satelit din aceasta zona. Printre acestea s-ar putea afla si CME… care detine… PRO TV!

Orlando Nicoara noteaza pe blogul personal urmatoarele cu privire la eveniment:

„In aceasta noapte s-a anuntat tranzactia prin care AT&T cumpara TimeWarner pentru +85 miliarde USD, cash si stoc. In mod normal, dupa aprobarile autoritatilor, finalizarea va avea loc spre sfarsitul anului viitor.

Asa cum spuneam aici, aceasta miscare are implicatii si pe piata din .ro, TW fiind principalul actionar al CME, care este actionarul televiziunilor Protv. Tinand cont ca AT&T nu are operatiuni B2C in Europa si nici nu dau semne ca ar face focus pe piata europeana, este foarte probabil sa caute cumparator pentru CME.”

Tranzactia, desi anuntata oficial, este in acest moment in limbo, urmand ca dupa alegerile prezidentiale sa se ratifice si se cerceteze termenii si conditiile contractuale. Ciudat totusi ca AT&T au ales acest moment sa anunte achizitia, in plina ultima suta de metri electorala.