MORE

Atingeri inteligente cu noul EM-Sense de la Disney

In ultimii ani ceasurile au devenit din ce in ce mai inteligente. Cu ajutorul lor poti asculta muzica, iti poti masura ritmul cardiac, iti afiseaza calendarul, sau chiar iti poti suna un prieten, asta daca nu te deranjeaza faptul ca ai putea sa pari un pic ciudat pentru colegii de trotuar. Acestea fiind spuse, putem dezvalui ca exista si ceasul care are capacitatea de a-ti spune ceea ce atingi.

Cei de la Disney au creat acest ceas inteligent si cu scopul de a-i ajuta pe oamenii cu deficit de vedere. Tehnologia folosita de acest ceas se numeste EM-Sense. Cu ajutorul acesteia, ceasul detecteaza semnalele electromagnetice mici care sunt emise de organismul uman la contactul cu un obiect electromagnetic. Aceste semnale sunt detectate in timp real, asa ca daca iti atingi ecranul telefonului, ceasul inteligent va fi la curent.

De exemplu, daca de dimineata mergi in bucatarie si atingi frigiderul, apoi aragazul, ceasul iti va spune ca urmeaza sa pregatesti micul dejun. De asemenea, atunci cand apesi clanta usii de la birou declansezi notificari care tin de programul zilnic, iar atunci cand pleci si apesi din nou clanta, ceasul iti aminteste ceea ce ai de facut pana ajungi acasa, ca de exemplu sa cumperi ceva pentru cina.

O alta utilizare inteligenta a ceasului este aceea ca iti poate debloca laptopul atunci cand il porti. Trebuie doar sa-l atingi iar ceasul va recunoaste ca este atingerea ta.

Acest ceas te ajuta sa nu uiti anumite lucruri si sarcini pe care trebuie sa le indeplinesti zilnic. Este un prieten de nadejde care nu te va lasa niciodata la greu.

[EM-SENSE]

Articole asemanatoare

Back to top button