Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Atenție! Un PC fără acces la internet tot poate fi spionat prin HDD

/
/
/

Pentru cei care încă nu au investit în antifonarea sistemului, o nouă vulnerabilitate a fost descoperită  care ar trebui să îi pună pe gânduri. Aceasta permite folosirea zgomotului generat de PC pentru a sustrage informații confidențiale.

Cea mai nouă vulnerabilitate de acest tip a fost descoperită tot de către cercetătorul de securitate Mordechai Guri și asociații săi de la Universitatea Ben-Gurion, din Israel. Acesta a mai demonstrat în trecut cum un ventilator de PC poate fi folosit pentru a transmite date, iar soluția cea nouă este foarte asemănătoare.

PC-ul țintă trebuie mai întâi să fie infectat cu un anumit tip de malware. Infecția poate să se producă în numeroase feluri, chiar și fără acces la internet. Când programul buclucaș este instalat, va începe să streseze hard disk-ul în așa fel încât să transmită mesaje, în cod binar, care pot fi percepute chiar și de microfonul unui telefon mobil.

Metoda de atac a fost numită DiskFiltration, și poate transmite până la 180 de biți per minut, la o distanță de aproape 2 metri. Așa că nu poate fi spionat PC-ul de la o distanță mare, dar tot poate fi forat după parole.

De asemenea, nu poate fi spionat dacă ai un SSD, din moment ce nu are părți componente mișcătoare care pot să facă un zgomot. Puteți vedea mai jos o demonstrație a conceptului.

[Ars Technica]

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

24 Comments

 1. Cam dificil sa stea unu cu „stetoscopu” in camera la un ceva foarte bine pazit… daca deja a obtinut access acolo e mai eficient daca spioneaza cu ochii 🙂

 2. Asta e o prostie , nu pot fi sustrase informații , ce informații ? Calculele matematice calculate de cpu ?! Codate cu 1 si 0 , ce mi pasă mi e de aşa ceva ? Îmi poate copia fisiere din pc ?! Nu , deci mă doare n 14

 3. un ‘virus’ absolut inutil … la viteza de 180 biti pe minut pana si anticul IR de pe telefoanele mobile ii avion la transfer
  ca sa nu mai vorbim de distanta necesara ca sa inregistrezi cu microfonul …
  daca tot poti sa pui un microfon asa de aproape de calculator … sunt multe alte metode mai bune

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar