MORE

Atentie mare. Radeon Software poate arde placi video.

Daca aveti o placa video Radeon si folositi cel mai nou driver lansat de catre AMD, cu tot cu noul utilitar de management, ar fi bine sa va uitati cu mare atentie la cum se comporta ventilatorul, pentru ca s-ar putea bloca.

Mai multi posesori de placi video Radeon raporteaza ca dupa instalarea versiunii noi de Radeon Software cu driver-ul Crimson, viteza ventilatorului a ramas blocata la maxim 20%. Asta se intampla atat pe desktop, cand procesorul grafic era in faza idle, cat si in jocuri, unde viteza ventilatorului ar trebui sa fie mult mai mare. Rezultatul a fost supra-incalzirea, degradarea si distrugerea procesorului grafic, a memoriei, in esenta a placii video, lasand cativa oameni foarte suparati si foarte dezamagiti.

Aceasta scapare majora apare daca utilizatorul va folosi optiunea de Reset in panoul de OverDrive, unde se pot seta diversi parametri de overclock si chiar overvolt. Pana si viteza ventilatorului poate fi setata manual de aici. Daca nu ati apasat acel buton de reset, sunteti in siguranta.

AMD anunta ca a descoperit sursa acestei probleme si ca va publica astazi un update pentru driver, care ar trebui sa remedieze situatia. Desigur, cei care au fost deja afectati de acest dezastru nu prea vor fi ajutati de un patch pentru Radeon Software.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button