Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Atentie la Reddit: mii de sisteme Mac ale utilizatorilor au fost infectate cu malware!

/
/
/
/
image

Specialistii de la Dr. Web au descoperit recent un botnet malware care a infectat pana in acest moment peste 17.000 de sisteme Mac. Acest malware a fost denumit Mac.BackDoor.iWorm de catre cercetatorii de la Dr. Web.

Ca orice sistem infectat cu botnet, sistemele Mac afectate sunt extrem de vulnerabile. Date private, precum parole sau informatiile cartilor de credit au fost furate din sistemele celor afectati. Atacatorii s-au folosit de Reddit pentru a infecta sistemele. Odata instalat, virusul cauta pagini pe Reddit care contin link-uri catre serverul de comanda. Atacatorii se mai pot folosi de sistemele infectate pentru a creea o singura retea si pot folosi aceste sisteme pentru a organiza atacuri DDOS sau pentru a sparge parole folosind metoda brute force.

Cei de la Reddit nu sunt vinovati pentru aceasta problema, dar este bine ca acestia iau masuri impotriva atacatoriilor si baneaza conturile create pentru a raspandi acele linkuri. In US au fost infetate peste 4600 de sisteme, dupa care urmeaza UK si Canada. Atacatorii de folosesc de Java pentru aceste atacuri, asa ca daca detineti un sistem Mac si stati pe Reddit,  trebuie sa fiti atenti la folderul JavaW. Din pacate in acest monent nu exista o metoda directa pentru a rezolva aceasta problema, asadar, daca regasiti acel folder in computerele voastre trebuie sa reinstalati sistemul de operare.

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar