PC&Consoles

Ataribox este un PC care rulează Linux

Din categoria „Vă așteptați la ceva interesant?”, Atari a oferit ceva mai multe detalii despre noul său proiect, Ataribox, prin care încearcă într-un fel să revină pe piața consolelor… cu un PC.

Sistemul va fi dezvăluit pe larg prin campania de Indiegogo care va începe în toamna aceasta, dar până atunci au ieșit la iveală informații destul de importante. Ataribox va fi un sistem construit pe un APU AMD „customizat” ce va fi disponibil la un preț ce variază între 250 și 300 de dolari. Sistemul va rula Linux și va fi conectabil la un televizor, permițând navigarea pe internet, streamingul video,jocuri și cam orice altceva poate să facă un PC.

Exact cât de customizat poate fi acel APU AMD nu prea este clar, din moment ce Atari nu are tocmai un departament de inginerie hardware care poate să proiecteze propria variație a tehnologiei de bază. Nu este clar ce fel de APU va folosi. Dacă cei de la Atari au intenții bune, ar putea să utilizeze Raven Ridge, ce combină un procesor Zen cu o componentă video Vega. Dar fiind vorba de compania care a vrut să transforme Asteroids într-un joc de survival cu crafting, probabil va fi tot ceva bazat pe Excavator.

Ataribox va fi disponibil din primăvara anului viitor, compania sperând să aibă în acest fel un dispozitiv care să domine sufrageria.

[PC Gamer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button