MORE

Atari, unul dintre cele mai vechi nume din gaming, se implică în cryptomonede

Atari a anunțat intenția de a-și băga nasul în cel mai nou trend de pe internet (și unul destul de riscant din punct de vedere financiar), și anume criptocurrency-ul. Compania a încheiat recent un parteneriat cu o firmă care construiește o platformă de divertisment digital bazată pe blockchain. Potrivit unei știri a redacției Fortune, compania va lansa două cryptomonede distincte: Atari Token, care va fi utilizat pe platformele digitale de jocuri, și Pong Token, pentru cazinourile online.

Directorul general al companiei Atari, Frederic Chesnais, a declarat:

Tehnologia blockchain urmează să ocupe un loc foarte important în mediul nostru și să transforme, dacă nu chiar să și revoluționeze, ecosistemul economic actual, în special în domeniile industriei jocurilor video și a tranzacțiilor online. Având în vedere punctele noastre forte tehnologice cu studiourile de dezvoltare și reputația globală a mărcii Atari, avem ocazia de a ne poziționa atractiv în acest sector.

Nu au fost dezvăluite detalii exacte, dar există asemănări evidente cu cripto-manevra bizară a lui Kodak, care a fost dezvăluită luna trecută. Ambele companii au ales să caute relevanță (și, mai important, lichiditate) în domeniu, după ce s-au întors din lupte financiare fatale – Chenais a declarat pentru Polygon la începutul acestei luni că societatea este acum profitabilă și fără datorii. Și în cazul Atari, cel puțin, pare să funcționeze, deoarece prețul acțiunilor companiei a crescut de când a dezvăluit planurile sale legate de cryptocurrency.

Din nefericire, planul celălalt al companiei Atari, cel legat de consola de jocuri retro Ataribox, rămâne în continuare blocat. Lansarea campaniei pe Indiegogo a fost oprită în decembrie, chiar înainte de a fi pusă în scenă, iar site-ul ataribox.com este acum indisponibil.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button