GamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

Atari isi va pune numele pe opt hoteluri din Statele Unite

Cand aud numele Atari ma gandesc la console de jocuri retro. Nici macar intr-un gand abstract nu mi-ar ajunge mintea sa creada ca un nume pe care-l asociez cu jocurile video o sa denumeasca hoteluri (da, la plural) de gaming in opt orase din Statele Unite ale Americii; dar iata-ne aici. Dupa ce compania a decazut odata cu marele crash al industriei din anii ’80, eforturile de a-si gasi o identitate pe o nisa anume au rezultat adesea in esecuri. Cel mai recent exemplu este al consolei pentru jocuri retro care a tot fost amanata din cauze necunoscute.

De aceasta data Atari spera sa isi faca un nume in industria hoteliera. Compania a semnat un contract prin care ofera licenta asupra numelui si a brandului unui dezvoltator imobiliar care va construi opt hoteluri in SUA. Prima locatie va prinde forma chiar anul acesta in Phoenix. Celelalte vor fi plasate in Austin, Chicago, Denver, Las Vegas, San Francisco, San Jose si Seattle.

Punctul de atractie principal al hotelurilor Atari vor fi studiourile eSports. Nu avem detalii referitoare la ceea ce vor include acestea, insa fiecare hotel va avea si ceea ce se va numi un Atari Gaming Playground. Plecand de la premisa ca studiourile eSports sunt locatii in care profesionistii isi vor desfasura linistiti activitatea, locurile de joaca (Playground) ar putea fi lounge-uri dotate cu calculatoare de gaming pentru oaspetii hotelului. Pe langa beneficiile standard precum un bazin si o sala de forta, aceste hoteluri vor include restaurante, baruri, cofetarii si cinematografe.

Desigur, acest contract de licentiere un le ofera celor de la Atari putere de decizie in ceea ce priveste locatiile, dar cu siguranta le ofera siguranta financiara de care au nevoie ca sa ramana pe piata, compania primind cinci la suta din veniturile tuturor celor opt hoteluri. Pe langa acest procentaj, Atari a primit si un avans de 600.000 de dolari pentru drepturile asupra brandului.

Poate prin aceasta asociere compania spera sa obtina fondurile necesare pentru dezvoltarea de noi proiecte. Cine stie? Poate peste cativa ani, cand profitul va incepe sa curga, vom vedea Atari din nou in varful industriei de gaming cu jocuri si console care sa defineasca generatii intregi.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button