PC&Consoles

Atari întrerupe precomenzile pentru Ataribox

Atari era pregătită să lanseze o campanie de publicitate pe Indiegogo pentru Ataribox, o consolă de jocuri bazată pe tehnologie PC, alimentată de un procesor personalizat AMD cu grafică Radeon, care rulează Linux. Compania a trimis chiar și un memento lunea trecută, spunând că va oferi un număr limitat de unități reduse la precomenzi. Dar, cu puțin timp în urmă, Atari a spus că întârzie lansarea. De ce? Asta e o intrebare bună.

Atari a declarat:

Numărătoarea inversă pentru lansarea lui Ataribox pe Indiegogo a fost întreruptă oficial. Datorită unui element cheie din lista noastră de verificare, este nevoie de mai mult timp pentru a crea platforma și ecosistemul pe care comunitatea Atari le merită. Construirea lui Ataribox este incredibil de importantă pentru noi și vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că merită așteptarea.

Acestea sunt singurele informații pe care le poate deține cineva în momentul de față. Ar fi avut mai mult sens dacă Atari nu ar fi anunțat lansarea cu doar trei zile în urmă, dar se pare că de atunci și până acum ceva s-a întâmplat, și nu prea convine celor de la Atari. Sau poate că niciodată nu intenționa să lanseze campania de astăzi, dar încearcă totuși să sporească hype-ul. Sperăm că nu este cazul, deoarece acesta este un mod rău de a face acest lucru.

Un plan de lansare actualizat este în curs de desfășurare și informații mai detaliate vor fi disponibile în curând. Vă vom ține informați la fiecare pas. Vă mulțumim din nou pentru sprijinul acordat către Ataribox.

Atari încearcă să valorifice jocurile retro, în același mod în care a făcut-o Nintendo cu consolele sale NES Classic și SNES Classic. Cu toate acestea, Ataribox va rula și jocuri „indie noi nouțe” pe o platformă Linux.

Creatorul și directorul general Ataribox, Feargal Mac, a declarat pentru VentureBeat mai devreme în decursul acestui an:

Oamenii sunt obișnuiți cu flexibilitatea unui PC, dar cele mai multe dispozitive conectate la televizoare au sisteme închise și magazine de conținut. Am vrut să creăm un produs TV pe care oamenii se pot juca, pot transmite și pot naviga cu cât mai multă libertate posibilă, inclusiv accesarea de jocuri de la alți furnizori de conținut.

În momentul în care se va lansa, Ataribox va fi disponibil în două modele – unul cu o față clasică din lemn, iar altul cu o schemă de culoare roșie și neagră. În spate, Ataribox va avea opțiuni de conectivitate moderne, inclusiv ieșire HDMI, un port Ethernet și patru porturi USB. Acesta va avea, de asemenea, un slot pentru card SD.

Nu este clar pe ce procesor și ce arhitectura grafică se va baza chipul AMD personalizat. Sperăm că în acest moment va fi o combinație între Zen și Vega, mai ales că Ataribox nu va fi lansat până anul viitor.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button