PC&Consoles

Atari anunță Ataribox, fiindcă NES Classic a fost popular

După numeroase indicii, Atari a decis să dezvăluie lumii marele său plan de a profita de pe urma nostalgiei oamenilor și de a supra-estima exact cât de mult interes există pentru o consolă retro de jocuri de pe bătrânul 2600.

Ataribox este un sistem ce va fi folosit atât pentru a rula titluri de pe vechea consolă Atari, cât și titluri mai moderne, conform declarației oficiale a companiei. Care ar fi aceste titluri nu este clar în acest moment. Mai nimic nu este clar în acest moment, în afară de faptul că aparatul nou va avea un slot SD, un port HDMI și patru USB-uri. Designul său este frumos, judecând după render-ul emis de companie, consola având două variante: neagră cu accente roșii și neagră cu accente de lemn.

Ceva foarte amuzant descoperit de Eurogamer este că Atari și-a informat investitorii că Ataribox va fi creat folosind o campanie de finanțare publică, pentru a limita riscurile.

Țin să vă amintesc iarăși că Atari cel contemporan este cea mai recentă relicvă a cadavrului putrezit a unei companii ce a încetat să mai existe de la începutul anilor ’90. Iar conducerea sa curentă nu a fost în stare să ducă până la capăt decât un singur lucru, relansarea primelor două jocuri RollerCoaster Tycoon într-un singur pachet. Asta după două jocuri noi complet eșuate. Compania nu a fost în stare nici măcar să lanseze un joc Asteroids, încercând să îl transforme în DayZ. Mai merită menționat că aceasta nu este prima consolă de tipul „classic” lansată de Atari, a mai fost una disponibilă prin 2004, deși am impresia că atunci Atari era o altă companie.

Nu există o dată de lansare sau un preț pentru Ataribox, dar probabil vom afla asta când ajunge pe Kickstarter sau Indiegoog.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button