MORE

Atacul din Paris fost coordonat cu ajutorul Playstation Network-ului

Masacrul fara precedent care a avut loc saptamana trecuta in Paris este o tragedie care nu trebuie si nici nu dorim sa fie repetata. Din nefericire gaming-ul a fost implicata inca odata in astfel de evenimente nefaste, de data aceasta Playstation Network fiind folosit de ISIS pentru a coordona atacul din Paris.psn-arabic-1200x675

Este inca o dovada clara ca orice lucru bun poate sa fie folosit in scopuri marsave, iar asta cel mai probabil va transforma intreg incidentul intr-un circ mediatic in care gamerii sunt niste baieti rai.

Ministrul belgian al afecerilor interne, Jan Jambon a afirmat ca celula ISIS si-a corelat atacurile folosind Playstation 4 ca platforma de comunicare si coordonare. Acesta a adaugat faptul ca platforma online a celor de la Sony este extrem de greu de monitorizat, existand o multitudine de metode de a comunica. Putem enumera aici mesaje scrise in joc cu ajutorul unor gloante trase in perete, mesaje vocale in timpul unui meci, ba chiar mesaje directe, existand jocuri precum Minecraft de exemplu in care poti pur si simplu sa scrii ceva cu ajutorul cuburilor. In concluzie este un mediu propice, care, din pacate a mai fost folosit si in trecut, World of Warcraft fiind un exemplu.

[Forbes]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button