MORE

Atac fara precedent (in afara de ala din 2011:) asupra Sony PSN

In 2011 PSN s-a dovedit o retea extrem de vulnerabila in fata unui atac revendicat atunci de gruparea Anonymus, atac care s-a soldat cu „publicarea” a mii de nume si parole. Cum istoria are prostul obicei sa se repete, oops, they did it again, dar de aceasta data responsabila de atac a fost o alta grupare „faimoasa”, si anume Lizard Squad.

In week-end serviciul Sony PSN a fost lovit grav de aceste atacuri, gruparea vizand si alte obiective, precum serverele Blizzard sau Riot Games. Atacatorii s-au justificat pe Twitter, spunand ca „Sony, desi sunt o mare companie, nu investesc nimic din valurile de bani pe care ii castiga, in serviciul PSN al clientilor lor. Puneti capat lacomiei!”. Wow, cam dur spus! Desi Sony au anuntat la foc automat ca vor rezolva problema, lucrurile s-au miscat destul de incet, celelalte presupuse tinte, gen Blizzard sau Riot, neresimtindu-se atat de grav de pe urma eventualelor atacuri, ceea ce inseamna ca Sony au fost loviti cu predilectie.

Se pare ca desi au mai avut in trecut necazuri de acest gen, ca cel din 2011, Sony nu au facut destul pentru a-si securiza acest serviciu. In cazul de fata, ulterior acestui nou atac, lucrurile au escaladat intr-o directie mult mai periculoasa. Aceiasi Lizard Squad anunta tot pe Twitter ca la bordul avionului American Airliness in care se afla seful diviziei de Online Entertainment de la Sony…se afla o bomba! Alarma s-a dovedit pana la urma falsa, dar anuntul ni se pare o escaladare grava a situatiei si trecerea ei in alta parohie. A FBI-ului, de exemplu.

In momentul de fata lucrurile par sa fi revenit la normal in ceea ce priveste PSN-ul. Exista insa o intrebarea care persista: au oare baietii astia un sambure de drepatate cand spun ca marile companii nu fac destul pentru a asigura comfortul si siguranta utilizatorilor care platesc aceste servicii? Voi ce parere aveti? Care credeti ca sunt companiile care ofera cele mai slabe servicii pentru care…platiti? Spuneti-ne pe Facebook.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Mai demult un tip ce lucra in securitate online a spus ca nu exista sistem ce nu poate fi spart, la fel se intampla si in cazul lui SONY ei probabil chiar incearca sa ofere o securitate cat mai eficienta dar mereu va exista o vulnearbilitate in securitatea lor ce poate fi exploatata, si evident conteaza modul in care au fost exploatati cei de la RIOT si BLIZZARD probabil nu au avut acelas tip de atac informatic probabil a fost unul mai mic dar tinand cont ca SONY este o companie mondiala trebuia sa fie atacata mult mai bine decat cele enumerate mai sus pana la urma si cei de la SONY sunt oameni nu sunt roboti automat vor exista mereu vulnerabilitati in sistemul lor de securitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button