Telefoane

ASUS ZenFone 2 – Un challenger bine dotat!

ASUS ZenFone 2 se afla in teste la Zon@. Cu acest terminal ASUS isi face intrarea pe piata terminalelor high end pentru a se bate cu HTC One M9, iPhone 6 sau Samsung Galaxy S6. ZenFone 2 are un design clasic din plastic dur, disponibil in mai multe culori. Ecranul are o diagonala de 5.5 inch cu rezolutie de FullHD si panou de tip IPS, iar densitatea ecranului este de 403ppi. Ecranul este protejat de Gorilla Glass 3 iar greutatea terminalului este de 170 de grame. Pe fata telefonului se pot observa butoane fizice pentru navigare, asadar avem mai mult spatiu pe ecran.

ZenFone 2 are o baterie de 3000mAh, si datorita tehnologiei Intel Fast Charge acesta se incarca de la 0 la 60% in 40 de minute. Pentru cei interesati trebuie sa mentionam ca desi capacul din spate se poate scoate pentru a avea acces la sloturile SIM, bateria nu poate fi schimbata, dar acest lucru nu ar trebui sa va impiedice sa luati in considerare telefonul cand faceti o achizitie, pentru ca oricum rata de schimb a telefoanelor este in jur de 2 ani, iar bateria acestuia clar o sa tina fara probleme in toata aceasta perioada, lucru confirmat de telefoane mai vechi existente pe piata, care au bateria fixa.

ASUS ZenFone 2 are cateva caracteristici interesante. Una dintre ele este posibilitatea de a inregistra gesturile direct din lockscreen, de exemplu puteti gesticula cu degetul o line sau un cerc pe ecran iar prin acel gest va fi lansata o aplicatie. Puteti seta orice gest pentru orice aplicatie doriti, dar nu puteti memora decat cinci gesturi. O alta caracteristica interesanta este „double-tap to shrink”, daca bateti de doua ori in ecran, acesta se reduce la 60% din marimea initiala, lucru ideal daca doriti sa lucrati pe telefon cu o singura mana, asadar puteti ajunge mai usor in colturile ecranului. Camera are o rezolutie de 13MP iar calitatea ei este demna de luat in considerare: suporta HDR, face detection, panorama, touch focus si poate filma la 1080p cu 30 de cadre pe secunda. Pe spate, langa camera se regaseste un flash LED in doua tonuri care ajuta la un balans de alb cat mai corect, si imediat sub camera se afla si butoanele pentru volum.

Puterea lui ZenFone 2 este asigurata de un procesor quad core Intel Z3580 pe 64 de biti care are o frecventa de 2.3GHz. Cantitatea memoriei RAM este de 4GB, si asta imi aduce aminte de vremurile bune cand aveam in calculator 2GB RAM… si eram mandru de asta! Stocarea interna este de 64GB dar se poate extinde cu un card microSD. Terminalul vine disponibil si in variante cu 8GB sau 16GB pentru stocare, aceste variante au 2GB RAM si procesor Intel Z3560, dar evident si un pret mai mic. In cursul saptamanii viitoare vom publica si benchmarkurile.

 

Articole asemanatoare

Back to top button