PC

Asus Zenbook Pro Laptop Review – Aproape perfect!

Aici in Zona suntem fani ai seriei Zenbook, inca de la prima sa iteratie, Asus incercand si reusind in destule cazuri, sa livreze ultraportabile impresionante in aceasta serie. Astazi avem sub lupa critica noul Zenbook Pro, care, pe langa faptul ca vine cu dotari impresionante, propune si doua porturi Thunderbolt, care ruleaza pe 4 porturi PCI-e, asa ca daca te tenteaza o placa video externa, ai si aceasta optiune.

Uite ca ne-am luat cu vorba si cu specificatiile tehnice si uitam de probabil cel mai important aspect: portabilitatea si nivelul de eleganta pe care acest laptop le etaleaza ostentativ. De ce spunem asta? Pentru ca avem aici un laptop de 1.8 kg si extrem de subtire, gata de aproape orice task ii arunci pe ecran, atata timp cat nu este gaming hardcore.

Asus s-au intrecut pe ei insisi cu acest model, design-ul, intr-un final, pe seria Zenbook ajungand la maturitate. Cu un estetic cat se poate de minimalist, Asus Zenbook Pro vine cu o carcasa de metal, cu foarte putina miscare la nivelul ramei si in jurul ecranului, dar mai ales cu o balama absolut perfecta. Cum pui ecranul laptopului, asa ramane, fara pic de miscare, chiar daca zgaltai cu incredere laptopul. Exista acest sentiment de atent gandit si prezentat cumparatorului in timpul utilizarii, atentia la detalii importante precum plasarea a patru boxe meritand notata. Sigur, nu sunt cele mai puternice boxe din lume, dar pozitionarea a doua pe partea superioara si doua pe cea inferioara indeparteaza orice disconfort audio, ca de exemplu sunetul de melodie infundat, pentru ca laptopul are difuzoare doar pe partea inferioara. Cat despre calitatea audio in sine, putem spune ca nu o sa dai un party cu acest laptop,dar muzica care iese din el este cat se poate de clara, asta gratie acestui set de boxe Harman Kardon.

Sunt cateva alegeri pe care nu le-am inteles, precum introducerea unui slot microSD si absenta unui slot SD full, dar avem jack de casti si doua porturi USB 3.0, in caz ca mai dorim sa mai conectam una alta. Asta este ceea ce ne-a placut in mod exceptional la acest laptop. Te lasa sa fi un pic mai flexibil cu ceea ce conectezi la acest laptop, cu exceptia absentei slotului SD, Zenbook Pro are cam tot ce iti trebuie intr-un workload normal. Fie ca esti un editor video, lucrezi in programare sau doresti pur si simplu un laptop pentru munca mai tapanos, ai aici un pachet complet. Iar pentru cei mai paranoici dintre dumneavoastra, Asus Zenbook Pro vine si cu scaner de amprente, care functioneaza absolut senzational, fiind o metoda destul de sigura de a-ti proteja informatia.

Bun… ne place mult cum arata Zenbook Pro! Dar cum functioneaza? Senzatie este un cuvant bun! Asta pana cand nu te manca Aghiuta sa incerci ceva gaming hardcore pe el si realizezi ca… poate face si asta, cu cateva mici compromisuri. Exista doua modele de Asus Zenbook Pro: Unul cu i7 si un 1050 ti si unul cu i5 si un 1050. Cel din urma, cu i5, fiind cel primit in teste. L-am testat, l-am chinuit, i-am instalat si ceva jocuri si programe de editare video si la final ne-am putut declara foarte multumiti. Dupa doua meciuri de CS, cateva ore bune de editare video, un film si ceva browsing, mai aveam lejer doua ore si ceva de baterie undeva seara, dupa o zi de munca. O cerinta pe care multi utilizatori o au de la portabilul pe care il achizitioneaza. O durata a bateriei impresionanta pentru Zenbook Pro, Asus stipuland ca poate ajunge pana la 14 ore de functionare in light load. Poate chiar si mai mult daca dezactivezi wifi-ul si alte cateva functii.Trebuie discutat si despre ecranul laptopului, pentru ca am editat ceva material video, iar ecranul de 15,6′ ne-a placut foarte mult. Foarte putin glare, unghiuri de vizibilitate foarte largi si o calibrare destul de buna din fabrica. Lucruri care ne bucura, mai ales ca un astfel de laptop, de cele mai multe ori este folosit in mediul productiv sau corporate, unde se incadreaza de minune. Ai destula putere cat sa rulezi un Witcher 3, dar sa nu te astepti la performante iesite din comun. Dar asta nu inseamna ca nu poti sa il folosesti sa joci un DOTA 2, un LOL sau un CS la un numar de cadre mai mult decat acceptabil.

Totusi, nu aici straluceste Zenbook Pro. Nu in segmentul gaming cel putin. Zenbook Pro este o masina gandita pentru lucru, sa iti faci treaba cu ea si sa nu te lase cand iti e lumea mai draga. Asus au ajuns la maturitate cu aceasta serie, reusind nu doar sa aduca un design… familiar, dar updatat si sa il imbine cu specificatii gandite special pentru aceasta platforma. Un laptop pentru „lucru” care mai satisface si alte necesitati cu brio. Mai mult, prezenta celor doua porturi Thunderbolt te asigura ca te poti lega la un docking station pe care poti instala acasa o placa video. Singura problema pe care o intampina Zenbook Pro la capitolul hardware este imposibilitatea unui upgrade, RAM-ul fiind lipit din motive termice pe placa laptopului.

In concluzie, daca doresti un laptop cu o durata de viata a bateriei impresionanta, capabil si de ceva light gaming, dar cu destula putere sa poata sustine un edit 4K, Asus Zenbook Pro este o alegere care nu te va dezamagi.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button