PCReviews

Asus ZenBook Flip 13 2018 (UX362 FA) Review – Un convertibil mai puternic decat pare!

Lansat in urma cu doua luni in cadrul IFA 2018, Asus ZenBook Flip 13 a sosit in teste la Zona. Acest convertibil ne impresioneaza prin faptul ca este compact si stilat.

Asus Zenbook Flip 13 are in partea frontala un ecran NanoEdge, care ofera margini cu 10% mai mici decat generatia anterioara. Acest lcuru inseamna ca avem o imersiune mai mare in imagine plus o carcasa mai compacta in timp ce dimensiunea ecranului ramane neschimbata.

Laptopul este disponibil in mai multe variante, una care are un touchpad normal si una care are un touchpad interactiv (screenpad). Noi am primit la teste varianta cu touchpad normal. Asus Zenbook Flip 13 UX362FA este modelul exact pe care il avem, iar acesta vine echipat cu un procesor i7 8565u, cu 16GB RAM, si un SSD de 500GB. Daca doriti mai multa performanta puteti opta pentru modelul care dispune si de o placa video dedicata GTX1050 Max-Q si ecran 4K. Modelul de fata are un ecran Full HD cu touch, dar chiar si asa, arata extrem de bine, cel 4K fiind un pic overkill pentru dimensiunea de 13 inch.

Toata gama ZenBook Flip vine echipata cu balama 360 Ergolift, facuta sa reziste pana la 20.000 de cicluri de inchidere si deschidere. Noua ne place acest laptop deoarece se simte foarte solid si premium la utilizare, pe langa faptul ca este performant. Procesorul are patru nuclee si opt fire de executie, si datorita acestuia putem chiar edita foto sau video pe acest laptop compact. Evident editare usoara, sau chiar 4K daca filmati cu telefonul. De asemenea puteti utiliza softuri gen Adobe Rush si sa va bucurati de faptul ca laptopul are touch.

Tastatura este ergonomica si silentioasa, cu o cursa scurta a tastelor. Aceasta are si butoane multimedia in partea superioara, care se activeaza in combinatie cu tasta Fn. De asemenea tastatura este iluminata. Pentru conectivitate avem la dispozitie doua porturi USB 3.1 Type C , un HDMI,  un port USB 2.0 si un jack audio combo. Trebuie sa mentionam ca ecranul este compatibil cu Asus Pen, pefect pentru cei care fac design.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button