PC&Consoles

ASUS va rămâne cel mai mare producător și vânzător de monitoare de gaming și în 2017

Vanzarile de monitoare la nivel global au oscilat in ultimii ani, plecand de la un aproximativ 120 de milioane de unitati vandute in anul 2015 și au rămas la același nivel și în anul 2016.În anul 2015, vânzările de monitoare de gaming cu rata de refresh de 144Hz au fost de numai 550.000 – 600.000 de unități, însă, în anul 2016, acestea au crescut la 1,2 milioane de unități.

Anul 2017 se anunta unul extrem de benefic pentru companie, conform comenzilor inregistrate, la nivel global cresterile vor creste la 2.5 milioane de unitati, pana la 3.5 in 2018, monitoarele de 21.5 de inci fiind cele mai vandute, urmate de cele de 23 si respectiv 24 de inci. Astfel compania spera sa inregistreze o crestere a vanzarilor intre 5 si 10%.
ASUS in aceste clipe este pe primele pozitii in Europa in piata monitoarelor de gaming, Germania, Spania, Italia sau Turcia fiind doar cateva dintre exemple. Daca in America de Nord cota de piata depaseste 50%, in europa aceasta este aproximativ 40%, pe cand in Taiwan, cota de piață este cuprinsă între 28 și 29%, conform ultimelor cifre furnizate de IDC.

Vincent Chiou, Vicepreședinte Asociat al Display Business Unit din cadrul companiei ASUS nu este îngrijorat de concurență și este de părere că aceasta ajută piața să ofere noi produse. Chiou mai adaugă că ASUS și-a extins deja prezența sub marca Republic of Gamers (ROG) notorietatea brandului și cunoaștere produselor de către utilizatorii ajutând compania să se mențină în frunte.

ASUS are o ofertă solidă și pe piața monitoarelor dedicate companiilor și sectorului educațional. Astăzi, peste 50% din comenzile guvernului taiwanez sunt furnizate de ASUS. Comenzi consistente au venit și din Japonia, aeroporturile Kumamoto și Narita numărându-se printre clienții ASUS.

Pe piața monitoarelor de gaming cu rată de refresh de 144Hz, compania ASUS este concurată de companii precum BenQ și Acer, ce vin cu propriile oferte. În anul 2016, ASUS a avut o cotă de piață estimată de 35%, fiind urmată de BenQ cu aproximativ 22-24% și Acer cu 17-19%
Compania dorește să lanseze monitoare cu o rată de refresh de 240Hz și tehnologie NVIDIA SYNC, ce sincronizează rata de refresh a plăcii grafice cu rata de refresh a monitorului. Iar tehnologii de reduce a emisiei de lumină albastră, considerată nocivă pentru ochi se pare ca au devenit un standard pentru ASUS.
Cu monstrii precum ROG Swift PG27UQ nici nu este de mirare ca si-au adjudecat dominanta pe anumite piete si pe buna dreptate, monitoarele ASUS fiind unele dintre cele mai apreciate monitoare de gaming de la noi din tara.
Tags

Related Articles

One Comment

  1. Eu nu am un monitor Asus dar am un Pc Asus dar este foarte vechi si ma joc CsGo in 30-50fps.Imi place foarte tare firma Asus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close