Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

ASUS va introduce suport pentru Zen 3 si pe chipset-urile B450 si X470

AMD a reusit sa induca ceva paranoia in utilizatorii sai odata cu anuntul ca procesoarele Zen 3 nu vor fi compatibile cu chipset-urile mai vechi. Se pare insa ca producatorii au libertatea de a alege daca placile vandute de acestia vor suporta noua generatie de procesoare. Unul dintre acesti producatori este ASUS care a declarat ca zvonul care spune ca Ryzen 5000 nu va fi compatibil cu B450 si X570 sunt false.

Am vazut postarile recente despre faptul ca ASUS nu va introduce suport pentru procesoarele din seria 5000 pe X470 si B450. O sa clarificam asta prin a spune ca sustinem planul celor de la AMD de a face noile procesoare disponibile pe cat mai multe placi de baza prin actualizari de BIOS. Asadar, variantele Beta ale BIOS-urilor vor incepe sa fie lansate in Ianuarie 2021.

Una dintre cele mai atractive caracteristici ale generatiei Zen 3 este ca AMD a ales sa ramana pe socket-ul AM4 pentru inca o generatie. Planul original era limitat initial la placile de baza cu chipset din seria 500. Intre timp s-au schimbat planurile initiale si AMD a decis sa extinda compatibilitatea si pentru B450 si X570. In acest fel a inceput sa lucreze cu producatorii precum ASUS pentru a lansa versiuni de BIOS speciale care sa introduca suportul pentru noile procesoare.

Daca aveti insa o placa de baza cu chipset B550 sau X570, puteti deja sa va faceti update-ul de BIOS. Acestea au fost in mare parte lansate si daca sunteti curiosi ce placi de baza suporta deja noile procesoare, am postat o lista foarte lunga cu modele de placi de baza.

Lista completa a placilor de baza cu suport pentru AMD Ryzen 5000

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button