TECHGamingRSS PaginaDeMedia

ASUS va lansa ROG Zephyrus S17, laptopul cu tastatură optomecanică rabatabilă

Gaming-ul la purtător va beneficia de un nou membru al familiei de laptopuri ASUS. Este vorba despre ROG Zephyrus S17, un model cu o tastatură optomecanica rabatabilă, care permite o răcire mai bună a componentelor care sunt adăpostite de o carcasă compactă. Laptopul vine echipat cu un procesor Intel de generația a 11-a și o placă video GeForce RTX 3080.

Când utilizatorul deschide capacul laptopului, tastatura se înclină la un unghi de 5°, deschizând accesul la orificii de ventilație mari, care sporesc cu până la 25% admisia de aer, grație funcțiilor adiționale ale ROG Intelligent Cooling. Compusul termic din metal lichid realizat de către producător reduce temperaturile procesorului cu până la 10°C comparativ cu pasta termică tradițională. ROG Zephyrus S17 dispune de mai multe moduri de personalizare a ventilatoarelor și a sistemului de răcire.

Modul Silent reduce un pic viteza pentru a menține zgomotul la un nivel scăzut, iar modul Turbo duce CPU-ul la puterea maximă cu un profil mai zgomotos al ventilatoarelor. Utilizatorii pot comuta manual între modurile de operare cu Multiwheel-ul lui Zephyrus S17, folosind o scurtătură de pe tastatură sau automat, cu Scenario Profiles, care pot fi personalizate și memorate pentru diferite aplicații și jocuri.

ASUS ROG Zephyrus S17 ascunde un Intel Core i9-11900H este tactat până la 4,9 GHz, cu 8 nuclee și 16 fire de execuție și rulează (ajutat de sistemul de răcire) cu alimentare susținută de până la 50 W atunci când GPU-ul este activ și 90 W când funcționează singur.  Totodată, procesorul operează în tandem cu până la 48 de GB de memorie RAM DDR4 la 3.200 MHz.

ASUS ROG Zephyrus S17

Pe partea de video, laptopul include modele RTX care pot ajunge până la 3080 pe configurațiile high-end, iar actualizarea răcirii permite procesorului grafic să fie tactat până la 1.545 MHz la 115 W cu ROG Boost și poate atinge 140 W cu Dynamic Boost. Ecranul de 17 inci vine sub forma unui panou cu rată de refresh de 165Hz pentru rezoluție WQHD și 120Hz pentru varianta cu rezoluție 4K, ambele îmbunătățite cu NVIDIA Advanced Optimus.

Sistemul audio prezent pe ROG Zephyrus S17 este alcătuit din șase difuzoare Dolby Atmos. Rețeaua de microfoane 3D, echipată cu AI Noise Cancellation, oferă moduri de înregistrare optimizate pentru diferite scenarii. Modul Cardioid capturează sursele de sunet din fața laptopului, făcând vocea utilizatorului să se audă tare și clar pentru streaming și chat. Modul Omnidirectional capturează sunetele din întreaga cameră, făcând posibilă integrarea unui întreg grup de persoane într-un apel. Amestecarea celor două în modul stereo deschide oportunități bogate de înregistrare pentru creatorii de muzică.

Alte specificații-cheie pentru ASUS ROG Zephyrus S17:

 

Memorie DDR4 3200MHz SDRAM, Suportă până la 48 GB ( 8GB/16GB memorie integrată)
Stocare 3x M.2 NVMe PCIe G4x4 1TB/2TB SSD, suportă RAID 0
Tastatură RGB per-tastă, Optical Mech Switch KB, AURA SYNC, suport N-key, cursă taste 1,9 mm, Taste rapide: Funcție Ten-key / ROG Armoury Crate
Porturi I/O 1 x Type-C cu Thunderbolt 4 (suportă DisplayPort 1.4/PD 3.0 (Input: 20V/5A, Output 5V/3A))
1 x Type-C suportă USB3.2 Gen2/DisplayPort 1.4/PD 3.0
1x Type-A suportă USB3.2 Gen2
2x Type-A suportă USB3.2 Gen2
1x HDMI 2.0b
1x jack combo de 3,5 mm pentru căști și microfon
1 x reader SD
1 x jack LAN RJ-45

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button