PCPC&Consoles

Asus ROG Strix XG32VQ Review – Monitor 1440p la 144 Hz gandit pentru gaming!

Monitoarele curbate sunt intr-o oarecare masura o piata de nisa. Lucru care a fost adevarat pana acum vreo doi ani, evolutia panourilor fiind fulgeratoare in ultimii ani, dovada chiar monitorul prezentat in acest articol: Asus ROG Strix XG32VQ, un monitor 1440p, ultra wide, cu 144 hz, luminite RGB, FreeSync si compatibilitate in spatiul sRGB de 125%. Un vis umed pentru orice gamer cu veleitati de programator sau … pentru cei care doresc acel numar obscen de FPS-uri.

Aus ROG Strix XG32VQ vine cu un design destul de familiar fanilor ROG, acesta semanand mai mult cu un pupitru de comanda din Star Trek, decat cu un monitor obisnuit. Lucru datorat in parte formei monitorului, materialelor alese si modelului imprimat pe sasiul acestuia. Discutam aici despre un monitor extrem de futurist, monitorul fiind acoperit de celebrul patern tehno-mayas specific seriei ROG, la care adaugam niste margini extrem de mici ale panoului si iluminare RGB, cu suport Asus AURA.

Asus ROG Strix XG32VQ este un varf de gama fara doar si poate. Asus in acest caz s-au gandit la mai toate necesitatile unui gamer mofturos, dorind sa incorporeze cam toate optiunile cerute de acesta. Avem un panou rabatabil, un picior de sustinere din metal pe care se regaseste o lampa LED cu logo-ul ROG, pe care o poti edita dupa bunul plac. Atat timp cat o faci in spectrul RGB. Iar surprizele nu se termina aici, Asus introducand si o optiune numita GamerPlus Tehnology, care este in esenta un cursor separat de cel pe care il ofera jocul, pentru a ajuta efectiv jucatorul in timpul gameplay-ului.

Trebuie adresat si un alt element, faptul ca Asus ROG Strix XG32VQ vine cu o groaza de LED-uri RGB. Avem un rand de LED-uri RGB in spatele monitorului, astfel facilitand blead-ul de lumina pe peretele din spatele lui, dar si sub acesta, intreg monitorul fiind scaldat intr-o baie de lumina … de cele mai multe ori placuta. In functie de modul de iluminare ales dintre cele 12 disponibile.

Bun. Estetic, Asus ROG Strix XG32VQ arata de zile mari, dovada si pretul destul de ridicat. Totusi, Asus nu s-au zgarcit nici la partea tehnica, acest model de monitor cu ecran curbat ascunzand si cateva surprize. Strix XG32VQ propune un panou curbat QHD VA de 32 de inci cu o rezolutie nativa de 2560 cu 1440 de pixeli, toate astea la un timp de raspuns de 4ms si 144Hz. In concluzie un monitor gandit pentru gaming, dar unul care se incadreaza in parametrii traditionali, fara ratii „cinematice”.

Panoul VA QHD este compatibil in proportie de 125% cu gama sRGB, ceea ce inseamna ca imaginea o sa fie de o calitate buna, panourile VA fiind adesea folosite inclusiv in productie video. Combinam calitatea panoului cu surprizele de care aminteam mai devreme si obtinem un monitor gaming mai special. Asus au echipat Strix XG32VQ si cu FreeSync, pentru a fi siguri ca poate sa acopere o plaja cat mai larga de public, filtru pentru culoarea albastra si un modul GameVisual. Mod care se adreseaza in mod extraordinar gamerilor, oferind imbunatatiri vizuale si o imagine finala a jocului mult mai „curata”.

Noi l-am incercat in mai toate jocurile populare, de la COD, la CS, pana la Overwatch si StarCraft. Si-a facut rundele si putem spune ca este unul dintre cele mai bune monitoare curbate pe care le-am incercat in ultima perioada. Bine… si pretul este pe masura, dar avand in vedere ceea ce ofera, comparat cu multi competitori din aceeasi gama de pret, s-ar putea ca Asus ROG Strix XG32VQ sa castige detasat in multe categorii. Ca de exemplu la numarul de cadre afisat si prin faptul ca este un monitor extrem de aratos. Sau poate preferati un monitor la care sa te uiti ca pe fereastra 🙂 Indiferent pentru ce achizitionezi aceasta bestie, putem garanta ca nu va dezamagi. Asus ROG Strix XG32VQ este unul dintre cele mai bune monitoare de gaming 1440p la 144Hz pe care le-am incercat in ultimii ani.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button