Știri ITTECHTelefoane

Asus ROG Phone este un telefon de gaming monstruos

De ceva timp tot există pe piață conceptul de Gaming Phone, un smartphone mobil cu ceva mai multă putere decât ar avea nevoie utilizatorul de rând, și trăsături mai aparte care au sens doar atunci când sunt folosite pentru jocuri.

Iar cel mai recent producător care să se contribuie la această tendință este Asus. Compania a dezvăluit la Computex ROG Phone, o fiară cu un ecran AMOLED de 6 inch fără notch, ce poate reda rezoluția ed 2160×1080 funcționează la o frecvență de 90Hz, și vine cu suficientă forță brută sub „capotă” încât să ruleze cam orice joc cu putință în condiții foarte bune… și nu numai.

Telefonul este echipat cu un chipset Snapdragon 845, Asus aparent selectând loturi capabile să atingă frecvențe mai mari ca în mod normal. În acest caz, 2.96GHz, cu 160MHz peste capacitatea normală a chipset-ului. Iar pentru a păstra această frecvență mereu, are un sistem de răcire customizat cu un vapor chamber și chiar cu un ventilator ce poate fi atașat de carcasă, conectat la portul USB lateral… fiindcă vine cu două porturi USB, ceva ce nu prea poți spune despre majoritatea telefoanelor.

ROG Phone dispune de 8GB de memorie RAM, oferă opțiuni de stocare de până la 512GB și vine cu o baterie gândită pentru uz intens, de 4000mAh. Încă mai fiind un smartphone, include elemente caracteristice ca o cameră frontală de 8 megapixeli și două dorsale de 12 și de 8 megapixeli. Mai vine și cu un jack audio, NFC și cu iluminare RGB, deși asta ține mai mult de componenta de gaming.

În acest departament, veți găsi pe telefon butoane ultrasonice virtuale care pot fi programate pentru a îndeplini orice funcție doriți, acționând fie ca echivalentul butoanelor de tip „shoulder” de pe un gamepad, fie ca un buton ce poate fi folosit atunci când folosiți telefonul cu o singură mână.

Fiind gândit pentru jocuri, era de așteptat să includă și câteva atașamente, iar la acest capitol ROG Phone merge la extrem. Poate fi împerecheat cu un gamepad mobil ce se prinde de marginile telefonului, acoperind unul din porturile USB, dar tot permițând încărcarea sa continuă folosind cel de-al doilea port. Poate fi înglobat într-un gamepad mai mare care are deja în componență un al doilea ecran și o baterie care poate alimenta telefonul, și care vine cu o sumedenie de porturi proprii. Telefonul în efect permite realizarea de stream-uri video către Twitch pe care le puteți monitoriza pe unul din ecrane în timp ce jucați pe altul.

Vine apoi și cu un doc menit să transforme telefonul într-un PC de sine stătător, cu suficiente porturi încât să poți conecta orice la el, inclusiv monitoare multiple. La nevoie, puteți să îl împerecheați și cu un receptor wireless pentru semnal video, permițând folosirea telefonului de la distanță în timp ce conținutul său este afișat pe un televizor.

Prețul pentru Asus ROG Phone a fost anunțat, dar probabil nu va fi mic, având în vedere capabilitățile sale. Iar toate acele accesorii vor fi vândute separat. Telefonul va sosi în această toamnă.

[Android Authority]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button