TelefoaneGamingMobileTECH

ASUS ROG Phone 5 este acel telefon venit dintr-un viitor foarte arătos

Zi de zi, ne bazăm din ce în ce mai mult pe funcțiile și performanțele oferite de smartphone-uri. Unii aleg puterea de multitasking, alții aleg gaming-ul la purtător, fie el și prin intermediul GeForce NOW. Dacă ar exista o serie de smartphone-uri care să combine puterea de procesare in-game cu performanța în timpul celor mai solicitante task-uri, aceea ar trebui să fie ASUS ROG Phone 5.

ASUS ROG Phone 5, ROG Phone 5 Pro și ROG Phone 5 Ultimate funcționează pe noul Qualcomm Snapdragon 888 5G, iar ecranele acestora beneficiază de o rată de refresh mare. În plus, telefoanele aduc cu sine sisteme de power and cooling management intuitive și avantajoase. Dar să o luăm cu începutul, zic…

Componente serioase pentru telefoane serioase

Procesorul high-end ascuns sub capota seriei ASUS ROG Phone 5 permite utilizarea unor funcții care îmbunătățesc experiența de gaming. Snapdragon Elite Gaming oferă gameplay fluid HDR și creșterea performanței acceleratorului grafic, iar Qualcomm Game Quick Touch crește senzitivitatea ecranului tactic, pentru reducerea semnificativă a latenței și a timpului de răspuns.

Pe partea de răcire, sistemul GameCool 5 are o structură termică bazată pe centrarea procesorului și pe împărțirea bateriei în două unități, câte una situată pe fiecare parte a procesorului. Acest lucru asigură transferul simultan al căldurii generate de procesor pe toate marginile și colțurile carcasei, pentru o eficiență termică mai mare. Camera de vapori 3D remodelată și foițele de grafit extinse ajută la răspândirea uniformă a căldurii de-a lungul dispozitivului, pentru a reduce acumularea de căldură în zona de mijloc.

Asus ROG Phone 5

AeroActive Cooler 5 absoarbe și expulzează o cantitate considerabilă de aer direct din centrul telefonului – acolo unde este procesorul – conducând la o scădere de 10°C a temperaturii acestuia. Noul manager de performanță din Armory Crate include acum Modul X cu mai multe profiluri de sistem pentru a le oferi jucătorilor și mai multe setări și instrumente de reglare a performanței, astfel încât să poată adapta instantaneu telefonul la sarcina de moment. În plus, ROG Phone 5 Ultimate este primul smartphone din lume care folosește 18GB de memorie RAM LPDDR5.

ASUS ROG Phone 5 – Display extravagant și autonomie extinsă

Alături de o componentă hardware solidă, seria ASUS ROG Phone 5 vor fi cunoscute datorită ecranului sofisticat. Avem o rată de eșantionare tactilă de 300 Hz, și un display AMOLED de 144 Hz / 1 ms, fabricat de Samsung. Reglate în colaborare cu Pixelworks, imaginile sunt îmbunătățite și mai mult cu o acuratețe a culorii Delta-E <1, noua tehnologie HDR, activă în permanență, îmbunătățește imaginile non-HDR, în timp ce ecranul este protejat de cea Corning Gorilla Glass Victus.

ASUS ROG Phone 5
Telefoanele includ un setup foto alcătuit dintr-un senzor principal de 64MP, o lentilă ultra-wide de 13MP, macro de 5MP și o cameră selfie de 20MP.

Pentru a extinde atât timpul de funcționare a ecranului, cât și durata de viață a bateriei de 6000 mAh, seria ROG Phone 5 este optimizată cu noi reglaje software și mecanisme de economisire a energiei, incluzând o limită superioară de încărcare, încărcare constantă și încărcare programată îmbunătățită. Există, de asemenea, mecanisme pasive de economisire a energiei, pentru a limita aplicațiile inactive și a oferi cu până la 67% mai multă economie de energie. Seria ROG Phone 5  se auto-optimizează pentru cea mai bună eficiență energetică, indiferent de felul în care este utilizată iar încărcarea rapidă este asigurată de adaptorul HyperCharge de 65 de wați.

Mai știți când vă spuneam de un look arătos?

În titlul materialului, jonglam cu ideea că telefoanele astea sunt venite parcă dintr-un viitor „foarte fancy”.ASUS ROG Phone 5 Ultimate și ROG Phone 5 Pro vor scoate în evidență jucătorii cu exclusivul ROG Vision, un afișaj nou, matricial, amplasat pe partea din spate. ROG Phone 5 Pro are un ecran color ROG Vision, în timp ce ROG Phone 5 Ultimate are o versiune monocromă.

ROG Vision poate afișa o varietate de animații interesante care arată dacă telefonul se încarcă, dacă există un apel primit, dacă modul X este activat și multe altele. Utilizatorii își pot crea propriile animații, ca dovadă a capacității extinse de personalizare a telefonului.

ASUS ROG Phone 5 și funcțiile cu adevărat destinate gaming-ului

Sistemul de control AirTrigger 5, îmbunătățit considerabil, le oferă jucătorilor patru modalități distincte de a interacționa cu ASUS ROG Phone 5, oferind un nivel de control al jocului de neegalat. AeroActive Cooler 5 are acum și două butoane fizice suplimentare pentru a permite o experiență de joc autentică, de tip consolă.

Seria ROG Phone 5 acceptă un total de 10 comenzi diferite, astfel încât jucătorii pot alege cu ușurință mișcările, giroscopul și senzitivitatea tactilă. Într-un racing, de exemplu, poți roti telefonul pentru a vira, sau îl poți trage spre tine pentru a frâna. ROG Phone 5 Pro și ROG Phone 5 Ultimate dispun suplimentar de senzori tactili ascunși pe capacul din spate, care oferă funcțiile L2 / R2, la fel ca un controller tradițional.

Acestea funcționează, de asemenea, împreună cu senzorii cu ultrasunete, butoanele AeroActive Cooler 5 și comenzile de mișcare. Sistemul audio GameFX al seriei ROG Phone 5 încorporează acum difuzoare duale simetrice cu șapte magneți, pentru efecte sonore stereo cu adevărat echilibrate, în colaborare cu specialistul audio Dirac. Există, și un jack audio de 3,5 mm și un DAC ESS de înaltă calitate pentru procesarea audio fără pierderi. Aplicația de reglare AudioWizard a fost complet regândită pentru a optimiza sunetul pentru diferite stiluri, inclusiv setările pentru jocuri, cinema și muzică.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button